Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας UniREVsals στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής από τον Γιάννη Μώραλη

Βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας UniREVsals στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής από τον Γιάννη Μώραλη

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη αξία για τον Πειραιά που ως δήμος υποστηρίζει την καινοτόμο τεχνολογία, καθώς είναι η πρώτη φορά που Ελληνική ομάδα, θα συμμετάσχει σε αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση.

Σε μια τιμητική εκδήλωση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης βράβευσε μαθητές και μαθήτριες της ομάδας UniREVsals, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST TECH Challenge, το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη 9 με 10 Μαρτίου. Το θέμα που διαγωνίστηκε η UniREVsals, αφορούσε στην τεχνολογία και στην τέχνη. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής, που θα γίνει στο Χιούστον του Τέξας, 17 με 20 Απριλίου.

Στη βράβευση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης και η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη αξία για τον Πειραιά που ως δήμος υποστηρίζει την καινοτόμο τεχνολογία, καθώς είναι η πρώτη φορά που Ελληνική ομάδα, θα συμμετάσχει σε αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση.

Η ομάδα UniREVsals αποτελείται από εννέα μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου, που προπονούνται στον Πειραιά, στο εργαστήρι ρομποτικής «mellonLAB», με προπονητές που και οι ίδιοι ήταν απόφοιτοι του εργαστηρίου αυτού, ενώ είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε πρωτάθλημα FIRST TECH Challenge, καθώς πέρυσι είχε λάβει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό στην Κύπρο.

Η ομάδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ICCS του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποστηρίζεται από την ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επισημαίνεται ότι, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST TECH Challenge συμμετείχαν 16 ομάδες από όλη την Ελλάδα και βασικός στόχος ήταν αφενός η ανάδειξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων πάνω στη ρομποτική έρευνα και αφετέρου η καλλιέργεια των πρώιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων στον κόσμο της βιομηχανικής ρομποτικής.

«Σημασία έχει ότι όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με την ρομποτική»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, συνεχάρη τα παιδιά για τις σημαντικές διακρίσεις τους, τα οποία – όπως είπε – προπονούνται στον Πειραιά, στο εργαστήρι «mellonLAB», το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά.

«Δεν είναι μόνο οι επιτυχίες, σημασία έχει ότι όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με την ρομποτική, η οποία αποτελεί το παρόν και το μέλλον», σημείωσε ο κ. Μώραλης. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι γίνεται πολύ σημαντική δουλειά και στα σχολεία του Πειραιά, όπου οι μαθητές αξιοποιούν την εκπαιδευτική ρομποτική. «Τα παιδιά είναι πολύ δραστήρια, θα είμαστε κοντά τους και τα επόμενα χρόνια και θα υποστηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Στηρίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ομάδας UniREVsals και το εργαστήρι «mellonLAB». Τα παιδιά μάς δίνουν ιδέες για τη λειτουργία της πόλης και για σημαντικά θέματα, όπως είναι το περιβάλλον, τα θέματα κυκλικής οικονομίας και η αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τα οποία μας έκαναν υπερήφανους με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST TECH Challenge. Είναι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, που καθημερινά καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόοδό τους στο σχολείο και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους αποκτώντας αξιοζήλευτες δεξιότητες σε τομείς της τεχνολογίας. Μας εμπνέουν και θα συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι».

Η προπονήτρια της ομάδας Μελίνα Σταμέλου, δήλωσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε για τον διαγωνισμό είναι η ομάδα να κατασκευάσει, να σχεδιάσει και να προγραμματίσει ένα ρομπότ, το οποίο μπορεί να κινείται στην πίστα. Το θέμα έχει να κάνει με την τέχνη, το ματς είναι δυόμιση λεπτά και υπάρχουν τρεις διαφορετικοί περίοδοι».

Από το εργαστήρι «mellonLAB», η Χρυσούλα Κονιάκου, σε δήλωσή της, τόνισε: «Το mellonLAB είναι ένα εργαστήρι ρομποτικής, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στον Πειραιά. Στόχος μας ήταν να βάλουμε στον χάρτη της εκπαιδευτικής ρομποτικής τον Πειραιά και με μεγάλη χαρά τα καταφέραμε. Ο Δήμος Πειραιά έχει σταθεί δίπλα στα παιδιά καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους εφέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Η νίκη τους είναι σημαντική και ιστορική διότι είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνεται το «FIRST TECH Challenge» στην Ελλάδα».

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά δώρα, καθώς και μια μεγάλη Ελληνική σημαία και μια σημαία του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να ταξιδέψουν μαζί τους στο Χιούστον.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024