Μαθήματα ρομποτικής στα δημοτικά σχολεία της Γλυφάδας
Ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει οχτώ εβδομάδες.
Σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας στήνεται στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και για οκτώ εβδομάδες. Οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν, προγραμματίσουν ρομπότ, να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν, να μάθουν!
Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας διοργανώνει ένα πρόγραμμα που ακονίζει το μυαλό, εξιτάρει τη φαντασία, κεντρίζει το ερευνητικό πνεύμα, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την παρατηρητικότητα, βοηθάει τη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας, ενισχύει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων. Ένα πρόγραμμα ευεργετικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό. Μιάμιση ώρα χαράς και δημιουργίας κάθε εβδομάδα και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά και για οκτώ εβδομάδες έναντι πέντε εβδομάδων που διήρκεσε το αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα.
«Η ρομποτική ακονίζει το μυαλό»
«Μαθήματα ρομποτικής για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας! Έχουμε πει πολλές φορές ότι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Εντός κι εκτός σχολείου», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Και προσθέτει: «Η ρομποτική ακονίζει το μυαλό και διεγείρει τη σκέψη και τη φαντασία. Συνδυάζει τη µάθηση µε το παιχνίδι, µετατρέπει την εκπαίδευση σε μια ακόμα πιο χαρούμενη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ζωηρεύει το ενδιαφέρον του παιδιού για την πληροφορική και την τεχνολογία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε ειδικά ολιγομελή εργαστήρια ρομποτικής, δωρεάν για όλους τους μαθητές δημοτικού.
Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο με καθένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Θα μάθουν πρακτικά πώς να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν και να κατασκευάζουν τα δικά τους ρομπότ! Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στον πλέον κατάλληλο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας, από τις 26 Φεβρουαρίου και για οκτώ εβδομάδες».
Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου θα είναι 90 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα.
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442