Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Σε «ομηρία» φαίνεται να βρίσκεται η περιουσία πολλών στην Ανατολική Κρήτη, καθώς οι αντιρρήσεις που έχουν καταθέσει πολίτες για τη διόρθωση των δασικών χαρτών εξετάζονται με ρυθμούς χελώνας εξαιτίας του μικρού αριθμού των επιτροπών.
Οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων δεν μπορούν γενικότερα να τις εκμεταλλευθούν έως ότου περατωθεί η εξέταση των αντιρρήσεων που αποδεικνύεται εξαιρετικά αργή
Η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών, οι καθυστερήσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην ενεργοποίηση περισσότερων επιτροπών και πολλά άλλα προβλήματα καθυστερούν την εξέταση των αντιρρήσεων που οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την πιο απλή μορφή των λαθών, τα πρόδηλα σφάλματα.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, ο πρόεδρος των Τοπογράφων Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Δρακωνάκης, ο οποίος μετέχει στη μία από τις δύο επιτροπές που εξετάζουν τις χιλιάδες αντιρρήσεις σε Ηράκλειο και Λασίθι, δήλωσε ότι η κάθε επιτροπή που συνεδριάζει μήνα παρά μήνα ίσα που προλαβαίνει να εξετάσει 120 αντιρρήσεις σε σύνολο άνω των 10.000 (7.000 Ηράκλειο – άνω των 4.000 στο Λασίθι).
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, με αυτούς τους ρυθμούς ούτε σε 10 χρόνια δεν θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αντιρρήσεων με τους πολίτες να είναι όμηροι ενός σαθρού συστήματος και της αδιαφορίας της πολιτείας, που ταυτόχρονα όμως πιέζει να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες.
Συνολικά, σε όλη τη χώρα έχουν κατατεθεί 340.000 αντιρρήσεις που υπολογίζεται ότι αφορούν περί τα 2.600.000 στρέμματα, έκταση που αντιστοιχεί στο 1,9% της χώρας.
Ωστόσο, ποσοστό περίπου 30% των αντιρρήσεων εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν ως πρόδηλα σφάλματα (προφανής τεχνικού χαρακτήρα απόκλιση, εσφαλμένη απόδοση οριογραμμών, εκ παραδρομής παραλείψεις κλπ.).
Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες των εν λόγω εκτάσεων δεν μπορούν να τις μεταβιβάσουν, να τις πουλήσουν, να εκδώσουν οικοδομικές άδειες και γενικότερα να τις εκμεταλλευθούν έως ότου περατωθεί η εξέταση των αντιρρήσεων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου