Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Σε «ομηρία» περιουσίες λόγω υποστελέχωσης δασικών υπηρεσιών - Χιλιάδες αντιρρήσεις στην αναμονή

Κρήτη: Σε «ομηρία» περιουσίες λόγω υποστελέχωσης δασικών υπηρεσιών – Χιλιάδες αντιρρήσεις στην αναμονή

Κάθε επιτροπή συνεδριάζει μήνα παρά μήνα και ίσα που προλαβαίνει να εξετάσει 120 αντιρρήσεις σε σύνολο άνω των 10.000

Σε «ομηρία» φαίνεται να βρίσκεται η περιουσία πολλών στην Ανατολική Κρήτη, καθώς οι αντιρρήσεις που έχουν καταθέσει πολίτες για τη διόρθωση των δασικών χαρτών εξετάζονται με ρυθμούς χελώνας εξαιτίας του μικρού αριθμού των επιτροπών.

Οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων δεν μπορούν γενικότερα να τις εκμεταλλευθούν έως ότου περατωθεί η εξέταση των αντιρρήσεων που αποδεικνύεται εξαιρετικά αργή

Η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών, οι καθυστερήσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην ενεργοποίηση περισσότερων επιτροπών και πολλά άλλα προβλήματα καθυστερούν την εξέταση των αντιρρήσεων που οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την πιο απλή μορφή των λαθών, τα πρόδηλα σφάλματα.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, ο πρόεδρος των Τοπογράφων Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Δρακωνάκης, ο οποίος μετέχει στη μία από τις δύο επιτροπές που εξετάζουν τις χιλιάδες αντιρρήσεις σε Ηράκλειο και Λασίθι, δήλωσε ότι η κάθε επιτροπή που συνεδριάζει μήνα παρά μήνα ίσα που προλαβαίνει να εξετάσει 120 αντιρρήσεις σε σύνολο άνω των 10.000 (7.000 Ηράκλειο – άνω των 4.000 στο Λασίθι).

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, με αυτούς τους ρυθμούς ούτε σε 10 χρόνια δεν θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αντιρρήσεων με τους πολίτες να είναι όμηροι ενός σαθρού συστήματος και της αδιαφορίας της πολιτείας, που ταυτόχρονα όμως πιέζει να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα έχουν κατατεθεί 340.000 αντιρρήσεις που υπολογίζεται ότι αφορούν περί τα 2.600.000 στρέμματα, έκταση που αντιστοιχεί στο 1,9% της χώρας.

Ωστόσο, ποσοστό περίπου 30% των αντιρρήσεων εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν ως πρόδηλα σφάλματα (προφανής τεχνικού χαρακτήρα απόκλιση, εσφαλμένη απόδοση οριογραμμών, εκ παραδρομής παραλείψεις κλπ.).

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες των εν λόγω εκτάσεων δεν μπορούν να τις μεταβιβάσουν, να τις πουλήσουν, να εκδώσουν οικοδομικές άδειες και γενικότερα να τις εκμεταλλευθούν έως ότου περατωθεί η εξέταση των αντιρρήσεων.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024