Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Έρχεται προσωρινή αλλαγή στον βρετανικό θρόνο; Αναφορές ότι βγαίνει μπροστά ο πρίγκιπας Εδουάρδος

Βρετανία: Έρχεται προσωρινή αλλαγή στον βρετανικό θρόνο; Αναφορές ότι βγαίνει μπροστά ο πρίγκιπας Εδουάρδος

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος, το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ, έχει αναλάβει περισσότερες ευθύνες από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο.

Αλλαγή «σκυτάλης» έστω και προσωρινά «βλέπουν» στον θρόνο βρετανικά μέσα, καθώς με τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να αποσύρονται από τα δημόσια καθήκοντά τους, φαίνεται πως ήρθε η μεγάλη στιγμή για τον μικρότερο αδερφό του 75χρονου μονάρχη, τον πρίγκιπα Εδουάρδο να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τη βασιλική οικογένεια.

Ο δούκας του Εδιμβούργου, το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ, έχει αναλάβει περισσότερες βασιλικές υποχρεώσεις και ευθύνες από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο και η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα» τον Ιανουάριο.

«Ο Εδουάρδος ήταν εύκολα ο πιο σκληρός από όλους τους πρίγκιπες»

Η Κέιτ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι διαγνώστηκε με καρκίνο μετά την επέμβαση και υποβάλλεται σε «προληπτική» χημειοθεραπεία, δίνοντας τέλος σε εβδομάδες εικασιών και θεωριών συνωμοσίας σχετικά με την υγεία της και το πού βρίσκεται.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι θεωρούνται ευρέως ως ένα ικανό, γεμάτο αυτοπεποίθηση ζευγάρι, το οποίο έχει επιδείξει σταθερά την ακεραιότητά του και τη δημόσια ευφράδειά του τα τελευταία χρόνια.

«Ένας πραγματικά σκληρός τύπος»

Τώρα, σύμφωνα με την Telegraph φαίνεται ότι ο πρίγκιπας Εδουάρδος θα μπορούσε να γίνει ο πρωταγωνιστής. Οι γνώστες τον έχουν επαινέσει για το «εσωτερικό του ατσάλι», με έναν πρώην θηροφύλακα του Μπάλμοραλ να λέει στην Telegraph ότι ο Εδουάρδος είναι ένας «πραγματικά σκληρός τύπος».

Ο Σάντι Μέισον, πρώην επικεφαλής κυνηγός στο βασιλικό κτήμα Μπάλμοραλ, δήλωσε: «Ο Εδουάρδος ήταν εύκολα ο πιο σκληρός από όλους τους πρίγκιπες. Τίποτα δεν του ήταν δύσκολο».

Πράγματι, μπροστά στις προκλήσεις που προέκυψαν από την απουσία του Καρόλου και της Κέιτ, η Σόφι και ο Εδουάρδος εμφανίστηκαν ατάραχοι στη δημόσια σκηνή – επικεντρωμένοι στο να συνεχίσουν να προσφέρουν στη βασιλική οικογένεια και σε όλη τη χώρα.

Το 2023, ο πρίγκιπας Εδουάρδος ανέλαβε 297 βασιλικές υποχρεώσεις, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας μετά τον βασιλιά Κάρολο και την αδελφή του Άννα, τη βασιλική πριγκίπισσα. Καθώς όλο και περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, τα καθήκοντα του Εδουάρδου αναμένεται να αυξηθούν.

Σύμφωνα με τον Independent, η βασίλισσα Καμίλα έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις μετά τη διάγνωση του καρκίνου στον βασιλιά, αλλά έχει απουσιάσει από κάποιες για να τον βοηθήσει να αναρρώσει, έτσι ο πρίγκιπας Εδουάρδος την έχει αναπληρώσει όλο και περισσότερο.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι (Πηγή: HENRY NICHOLLS/REUTERS)

Πηγές κοντά στο παλάτι είχαν προηγουμένως αφήσει να εννοηθεί ότι η βασίλισσα Καμίλα είναι «περήφανη» που επωμίζεται τα βασιλικά καθήκοντα εν τη απουσία του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον.

Μιλώντας στην Telegraph, οι πηγές ανέφεραν ότι η Καμίλα είναι «ανθεκτική» και «αφοσιωμένη» στο βασιλικό της καθήκον, προσθέτοντας ότι «θα αναλάβει να κάνει ό,τι της ζητηθεί».

14ος στη σειρά διαδοχής

Παράλληλα, πρόσθεσαν ότι η βασιλική πριγκίπισσα, η οποία είναι γνωστή ως το πιο σκληρά εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, και ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου, που επίσης χρήζουν θαυμασμού εδώ και καιρό για την αφοσίωσή τους στο καθήκον, θα «καλύψουν τα κενά στο βασιλικό ημερολόγιο».

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο οποίος είναι ο 14ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, εργάζεται ως βασιλικός με πλήρη απασχόληση από το 2002, κι είναι σήμερα ο αρχαιότερος άνδρας βασιλικός μετά τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι σήμερα ο έβδομος πιο δημοφιλής εν ζωή βασιλικός, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov. Περίπου το 42% του βρετανικού κοινού έχει θετική άποψη γι’ αυτόν, σε σύγκριση με το 17% που τον βλέπει αρνητικά.

«Ό,τι κι αν κάνει, δίνει το 150% του εαυτού του»

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Λιντς για τα βραβεία κοινοτικού αθλητισμού και αναψυχής, η Σόφι με μία συγκινητική ομιλία απέτισε φόρο τιμής στον σύζυγό της ενόψει των 60ων γενεθλίων του.

«Ήταν ο οδηγός μου και μου έδειξε το δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Μου έχει δώσει πολλή βοήθεια και συμβουλές (όχι πάντα αποδεκτές, το παραδέχομαι), και οι γνώσεις και το ένστικτό του που έχουν ακονιστεί στις δεκαετίες υπηρεσίας είναι ανεκτίμητα. Έτσι μοιραζόμαστε σημειώσεις ομιλίας (όχι αυτή, συγγνώμη αγάπη μου!), συζητάμε για θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες μας, και μαζί νομίζω ότι κάνουμε μια αρκετά καλή ομάδα», είπε αρχικά.

«Ό,τι κι αν κάνει, δίνει το 150% του εαυτού του. Όπως και ο πεθερός μου, ο σύζυγός μου δεν αναζητά ποτέ κομπλιμέντα για τον εαυτό του. Έτσι, όταν η αναγνώριση έρχεται προς το μέρος του, είναι πάντα μια απόλυτη έκπληξη γι’ αυτόν, γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται, για μια φορά, να μπορώ να τον συγχαρώ δημοσίως», προσέθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι τόσο περήφανη για τον άνθρωπο που είναι. Είναι ο καλύτερος πατέρας, ο πιο στοργικός σύζυγος και εξακολουθεί να είναι ο καλύτερός μου φίλος. Στην υγειά σου, λοιπόν, αγαπημένε μου Εδουάρδε και επιτρέψτε μου μαζί με όλη την οικογένειά σου και τόσους πολλούς φίλους και πολλούς άλλους να σου ευχηθώ τα πιο ευτυχισμένα γενέθλια!».

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024