Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης θέλει λαμπρούς επιστήμονες» - Αυτό είναι το ψηφιακό think tank του ΣΥΡΙΖΑ

«Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης θέλει λαμπρούς επιστήμονες» – Αυτό είναι το ψηφιακό think tank του ΣΥΡΙΖΑ

Η παρουσίαση του think tank έγινε από τη Διάνα Βουτυράκου μαζί με τον τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργο Καραμέρο

Το think tank του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την παραγωγή ψηφιακής πολιτικής παρουσίασε η συντονίστριά τους Διάνα Βουτυράκου «όσο λείπει ο Στέφανος για τη στρατιωτική του θητεία», όπως ανέφερε στο βίντεο παρουσίασης που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παρουσίαση του think tank έγινε μαζί με τον τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργο Καραμέρο. «Γιατί η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης θέλει λαμπρούς επιστήμονες, όχι παλιά μυαλά και παλιά τζάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Δείτε βίντεο με την παρουσίαση:

Σημειώνεται ότι νωρίτερα παρουσιάστηκε το think tank του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τομέα της Εργασίας.

Τα βιογραφικά των μελών του think tank ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπως παρουσιάστηκαν:

Δημήτρης Καρράς

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψηφιακών Συστημάτων στο Ε.Κ.Π.Α με Διδακτορικό Μηχανικού Πληροφορικής, και ειδίκευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, από το Ε.Μ.Π. Συγγραφέας περισσότερων απο 250 εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, για την Ψηφιακή Μετάβαση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Βασίλης Καληντίρης

Μηχανικός Λογισμικού με εξειδίκευση στον τομέα των μεταγλωττιστών και τις γλώσσες προγραμματισμού. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνεισφέρει ενεργά σε projects ανοικτού κώδικα, και διδάσκει μαθήματα Μεταγλωττιστών στο τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής της Σχολής Ικάρων της Ελληνικής Αεροπορίας.

Καλλιόπη Ντίλιου

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Ε.Μ.Π και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ποσοτική Μοντελοποίηση Συστημάτων & Λήψη Αποφάσεων από το Πολυτεχνείο του Ντελφτ της Ολλανδίας. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Εθνικό Κέντρο Αεροδιαστημικής του Άμστερνταμ .

Είναι σύμβουλος τεχνολογίας και ασχολείται με την βελτιστοποίηση και τον αυτοματισμό υπηρεσιών. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της Ηθικής της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Βασίλης Τριανταφύλλου

Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ακαδημαϊκή του εμπειρία περιλαμβάνει ερευνητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιεύσεων και συμμετοχή σε επιτροπές συνεδρίων σε θέματα Δικτύων Υπολογιστών, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας.

Μπέττυ Σπανού

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Ε.Μ.Π., με MSc στην επιστημονική περιοχή «Διοίκηση Τεχνο-Οικονομικών Συστημάτων» . Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας της Ε.Ε. σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα. Έχει περισσότερα από 30 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον κλάδο της πληροφορικής, των νέων τεχνολογιών και της ασφάλειας πληροφοριών και πληροφοριακών συστημάτων.

Κωνσταντίνος Μάρκου

Δικηγόρος με εξειδίκευση σε ζητήματα τεχνολογίας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και εμπορικού δικαίου. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο «Αστικό δίκαιο και νέες τεχνολογίες» της νομικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τα θέματα τεχνολογίας και την ψηφιακή μετάβαση.

Sports in

Η φωτογραφία του τελικού: Ο Αταμάν συγκινημένος μπροστά από την κούπα της Euroleague (pics)

Σε ένα από τα highlights της χθεσινής βραδιάς, ο Σάνι Μπετσίροβιτς άφησε την κούπα της Euroleague μπροστά στον καθισμένο Εργκίν Αταμάν και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024