Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
25η Μαρτίου: Μητσοτάκης - Τριντό στην μεγάλη παρέλαση  στο Μόντρεαλ

25η Μαρτίου: Μητσοτάκης – Τριντό στην μεγάλη παρέλαση στο Μόντρεαλ

Πριν από την παρέλαση οι δύο ηγέτες έδωσαν το «παρών» στη Δοξολογία στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στον Καναδά, παρακολούθησε την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του παρακολούθησαν μαζί τη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του έκανε ειδική αναφορά στην επιστολική ψήφο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε την παρέλαση ομογενών, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό.

«Κάναμε πράξη την επιστολική ψήφο»

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην οποία έλαβαν μέρος άνθρωποι κάθε ηλικίας από ομογενειακούς συλλόγους από δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα την πατρίδα μας, εδώ στο Μόντρεαλ, σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση επ’ ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε την παρέλαση ομογενών, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό.

«Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Και βέβαια τη φετινή χρονιά η παρουσία μας στην ομογένεια έχει μία ξεχωριστή αξία, διότι για πρώτη φορά κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Οπότε και πάλι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Καναδό πρωθυπουργό, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους οργάνωσαν αυτή την πραγματικά καταπληκτική παρέλαση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός εδώ στον Καναδά είναι ρωμαλέος και ζωντανός.

Σε ευχαριστώ, Τζάστιν, που μου έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την απίθανη παρέλαση, σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος για να περάσω την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας απ’ ό,τι με εσένα και τους Ελληνοκαναδούς συμπατριώτες μου εδώ στο Μόντρεαλ».

Η δήλωση Τριντό

«Οι Ελληνοκαναδοί είναι μια απίστευτα δυναμική κοινότητα, έχουν προσφέρει πολλά στον Καναδά, αλλά είναι επίσης πολύ περήφανοι για τις ελληνικές τους ρίζες και είναι υπέροχο που είμαστε μαζί σήμερα», ανέφερε από την πλευρά του ο Τζάστιν Τριντό.

Οι δύο ηγέτες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν καταστήματα ομογενών και να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους και με θαμώνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζάστιν Τριντό με τους freddo cappuccino τους στα χέρια κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Cafe Alphabet στο Μόντρεαλ

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024