Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Η παραμονή της κυβέρνησης αποτελεί όνειδος  - «Gaslighting» για τα Τέμπη καταγγέλλει ο Σακελλαρίδης 

Χαρίτσης: Η παραμονή της κυβέρνησης αποτελεί όνειδος  – «Gaslighting» για τα Τέμπη καταγγέλλει ο Σακελλαρίδης 

Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε σε σκληρό τόνο πως «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει».

Υψηλής προτεραιότητας πολιτικό ζήτημα αποτελεί η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη για την Νέα Αριστερά, που τώρα ζητά ξανά, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, απαντήσεις. Αφορμή ήταν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος» με νέα στοιχεία για το δυστύχημα που σημάδεψε ολόκληρη τη χώρα.

Η Νέα Αριστερά, η οποία εδραιώνει μια δυνατή αντιπολιτευτική φωνή, συχνά καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που αφήνει η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση, βρίσκεται σε μία «σταυροφορία» αναφορικά με το έγκλημα στα Τέμπη. Η απόδοση ευθυνών αποτελεί προτεραιότητα για το νεότερο κοινοβουλευτικό μόρφωμα, ενώ σαφώς αρνούνται να παραχωρήσουν το προνόμιο της ισχυρής αντιπολιτευτικής παρουσίας στην ακροδεξιά.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε σε σκληρό τόνο πως «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει». Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε πως η παραμονή της στην εξουσία αποτελεί όνειδος! «Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία».

Συγκάλυψη και gaslighting

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, με ανάρτησή του θέτει τρία σημαντικά ερωτήματα για τα Τέμπη: ποιος έχει την πρόσβαση στα ηχογραφημένα αρχεία, ποιος έκανε το μοντάζ και ποιος διέρρευσε το μονταρισμένο υλικό στον Τύπο.  Κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη που «έχει περάσει σε άλλο επίπεδο».

Ολόκληρη η ανάρτηση

Η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος για την κοπτοραπτική στις απομαγνητοφωνήσεις του σταθμάρχη της Λάρισας με οδηγούς διαφορετικών τρένων, ώστε να ενισχυθεί το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης περί αποκλειστικά «ανθρώπινου λάθους», σοκάρει.

Πρόκειται για απύθμενο θράσος

Παράλληλα έχει ξεκινήσει από χτες βράδυ μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις και διαρροές, ακολουθώντας τα τυπικά βήματα των επικοινωνιακών εγχειριδίων περί gaslighting.

Η μονταρισμένη συνομιλία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα την 1η Μαρτίου του 2023 και ώρα 22:11. Η αστυνομία παρέλαβε τις συνομιλίες την επόμενη μέρα.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι:

1) Ποιος είχε πρόσβαση στα ηχογραφημένα αρχεία;
2) Ποιος έκανε το μοντάζ των ηχογραφημένων συνομιλιών την επόμενη μέρα από το δυστύχημα (1/3/2023);
3) Ποιος διέρρευσε σε ιστοσελίδα το παραποιημένο ηχητικό;

Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, σχολίασε σε εξίσου σκληρό τόνο: «Η κυβέρνηση αυτή μας προσβάλλει. Κάθε μέρα. Από την πρώτη μέρα. Δεν πάει άλλο».

Απάντηση Νέας Αριστεράς στην πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την πρόταση δυσπιστίας που πρότεινε η Νέα Αριστερά κι ενώ είχαν προσκαλέσει το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη προβαίνει στην ακριβώς ίδια κίνηση: καταθέτει πρόταση δυσπιστίας. Παρά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την πρόταση μομφής -για «μικροκομματικούς λόγους», όπως σχολιάζεται από τη Νέα Αριστερά, η ΚΟ προτίθεται να στηρίξει, με σκοπό τίποτε άλλο παρά την πίεση της κυβέρνησης και την απόδοση δικαιοσύνης.

«Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια»

«Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Νέα Αριστερά. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο», αναφέρει η Νέα Αριστερά και συμπληρώνει.

«Η Nεα Aριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια», σχολιάζουν.

Την ερχόμενη Τετάρτη η Νέα Αριστερά θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για… τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δηλαδή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και τη γενικότερη συγκάλυψη που έχει γίνει σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως στην περίπτωση trafficking της Ηλιούπολης, την δολοφονία Σαμπάνη και, φυσικά, τα Τέμπη. Μετά το ευρωπαϊκό πόρισμα που κατακεραυνώνει την Ελλάδα και στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, η Νέα Αριστερά δείχνει ευρέως, σε συνεννόηση και συμπόρευση με την κοινωνία, την πολιτική της ταυτότητα.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύει τη διάθεσή της να παράξει ισχυρό αντιπολιτευτικό έργο απέναντι σε μία, ομολογουμένως, ισχυρή Νέα Δημοκρατία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024