Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αντιπολιτευτικό μέτωπο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας καλεί ο Ανδρουλάκης - Στηρίζει η Νέα Αριστερά

Σε αντιπολιτευτικό μέτωπο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας καλεί ο Ανδρουλάκης – Στηρίζει η Νέα Αριστερά

«Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας» τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης και καλεί σε από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Στηρίζει η Νέα Αριστερά

Σε αντιπολιτευτικό μέτωπο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας καλεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διαθέτει 32 βουλευτές ενώ για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας χρειάζονται 50 βουλευτές. Ανάλογο κάλεσμα είχε απευθύνει το προηγούμενο διάστημα -με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια»- ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, χωρίς ωστόσο θετική ανταπόκριση από τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Ωστόσο με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά λίγο μετά τις 14:00 γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, φτάνοντας έτσι τους 43 βουλευτές που υιοθετούν την πρόταση δυσπιστίας.

«Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου»

Αντίστοιχα ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνει την πρόσκληση σε όλα, όπως αναφέρει, «τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου», ζητώντας «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα δυσπιστίας θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και καλούνται να συνυπογράψουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι «οι Σπαρτιάτες δεν λογίζονται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ούτε όμως και η Ελληνική Λύση που συνέπραξε με τη ΝΔ για να αλλάξει η σύνθεση στην ΑΔΑΕ και να μπλοκάρει η έρευνα στην υπόθεση των υποκλοπών».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη:

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Στηρίζει την πρόταση η Νέα Αριστερά: Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια, η κυβέρνηση πρέπει να φύγει

Η Νέα Αριστερά γνωστοποιώντας ότι θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Νέα Αριστερά. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο».

Υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της ότι η «Nέα Aριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια».

Παράλληλα η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Χαρίτσης είχε αναφέρει από το πρωί, σε δήλωσή του, ότι «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024