Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγορές: Οι 5 λόγοι που οδηγούν το νέο ράλι σε όλο τον κόσμο

Αγορές: Οι 5 λόγοι που οδηγούν το νέο ράλι σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με την Fundstrat, υπάρχουν πέντε λόγοι που δείχνουν πως υπάρχει ακόμα «περιθώριο» για ένα ράλι

Να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το ράλι στις διεθνείς αγορές, ειδικά στις αμερικανικές, αναμένουν οι αναλυτές της Fundstrat, με την πολιτική της Federal Reserve, έτσι όπως φαίνεται να διαμορφώνεται στην παρούσα, να είναι ο βασικός καταλύτης που θα δώσει τα καύσιμα στους «ταύρους».

Όπως εξηγεί ο Tom Lee της Fundstrat, υπάρχουν πέντε λόγοι που πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα «περιθώριο» για ένα ράλι και ότι οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν στις αγορές. Αυτοί είναι η τεχνητή νοημοσύνη, ο ρόλος του Ozempic (φάρμακο κατά του διαβήτη που συμβάλλει στην απώλεια βάρους), οι κλάδοι των χρηματοοικονομικών και βιομηχανικών εταιρειών, το bitcoin και οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο S&P 500 δείχνει μια ήπια κίνηση, με την Federal Reserve να τον βοηθά, καθώς ακολουθεί έναν ήπιο τόνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα ράλι θα χρειαζόταν ένα στοιχείο ανακούφισης ή έκπληξης – και ο τρόπος με τον οποίο οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι για την οικονομία και την πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης, είναι πιθανό να χαλαρώσουν μετά τη συνεδρίαση της Fed.

Δεύτερον, οι επενδυτές, ως επί το πλείστον, αποτίμησαν τα κακά νέα, κυρίως την πιθανότητα λιγότερων μειώσεων επιτοκίων αργότερα μέσα στο έτος από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά βλέπει περίπου 3 μειώσεις των 25 μονάδων βάσης η καθεμία», ανέφερε. Ο μόνος κίνδυνος είναι εάν η Fed αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια το 2024 και αυτό δεν είναι πιθανό.

Τρίτον, οι μετοχές θα αυξηθούν λόγω του τρόπου με τον οποίο κινήθηκαν τα επιτόκια. Οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έχουν υποχωρήσει, σηματοδοτώντας μια βραχυπρόθεσμη κορύφωση.

Έπειτα, υπάρχει το γεγονός ότι ο Jerome Powell είχε ήδη προϊδεάσει τις επόμενες κινήσεις στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο πριν από μερικές εβδομάδες και τον ίδιο ακολούθησε και μετά τη συνεδρίαση της Fed.

Τέλος, ο Mark Newton της Fundstrat εκτίμησε ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να φτάσει τις 5.250 με 5.300 μονάδες, υποδηλώνοντας άνοδο περίπου 2,5%, από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Ο σκεπτικισμός απέναντι στις μετοχές εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ των θεσμικών επενδυτών», ανέφερε ο Lee. «Και αυτή η προσοχή, σε συνδυασμό με την προσδοκία τους για μια «αυστηρή» Fed, είναι ο λόγος που αναμένουμε τις μετοχές να κάνουν ράλι», πρόσθεσε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024