Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν για μακελειό στη Μόσχα: Ειδεχθής επίθεση – Κοινός εχθρός της ανθρωπότητας η τρομοκρατία

Ερντογάν για μακελειό στη Μόσχα: Ειδεχθής επίθεση – Κοινός εχθρός της ανθρωπότητας η τρομοκρατία

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση κατά αθώων πολιτών εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε το Σάββατο την «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας που άφησε πίσω της τουλάχιστον 115 νεκρούς.

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση με στόχο αθώους πολίτες», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημόσια συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη, ανεξάρτητα από ποιον προέρχεται ή ποιος είναι ο δράστης».

Το AFP μεταδίδει ότι ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συμμερίζεται τον πόνο της Ρωσίας, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά της τρομοκρατίας, του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει καταβάλει σημαντικές διπλωματικές προσπάθειες για να προσπαθήσει να μεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Τουρκία συνέβαλε καθοριστικά στη διαμεσολάβηση για τη συμφωνία για τον διάδρομο σιτηρών ενώ έχει επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών, τους οποίους θεωρεί τρομοκρατικές ομάδες εντός της Συρίας και του Ιράκ.

Σοκ στη διεθνή κοινότητα

Σοκαρισμένη παραμένει η παγκόσμια κοινότητα, μετά την άγρια τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

O ρώσος πρόεδρος, ενημερώθηκε από την υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ότι 11 άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 4 που εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό.

Ενδεικτικό ήταν το σκληρό μήνυμα του πρώην προέδρου της Ρωσίας και επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος αφενός ξεκαθάρισε πως στον θάνατο η Μόσχα θα απαντήσει με θάνατο, ενώ δεν παρέλειψε -πριν γίνει γνωστή η ταυτότητα των δραστών- πως εάν κρύβεται η Ουκρανία από πίσω, θα την αφανίσουν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024