Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία με Μπάιντεν - Στο επίκεντρο Γάζα και F-16

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία με Μπάιντεν – Στο επίκεντρο Γάζα και F-16

«Είναι ιστορική ευθύνη των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα το συντομότερο δυνατό», είπε στον Τζο Μπάιντεν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, με το βασικό θέμα της συνομιλίας τους να είναι μία διαρκής κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, συζητήθηκε και στο ζήτημα των F-16.

«Η παράταση των επιθέσεων του Ισραήλ μπορεί να έχει αρνητικές περιφερειακές και παγκόσμιες συνέπειες»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στη Γάζα, οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και το θέμα των F-16.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η ανθρώπινη τραγωδία στη Γάζα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό και ότι η απόσυρση της άνευ όρων υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, θα μπορούσε να επιφέρει γρήγορα κατάπαυση του πυρός.

Επισημαίνοντας ότι τόσο η παγκόσμια όσο και η αμερικανική κοινή γνώμη εκφράζουν πιο έντονα αυτό το αίτημα τις τελευταίες ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι είναι ιστορική ευθύνη των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός στην περιοχή το συντομότερο δυνατό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η εμβάθυνση και η παράταση των επιθέσεων του Ισραήλ μπορεί να έχει αρνητικές περιφερειακές και παγκόσμιες συνέπειες και τόνισε ότι η πιο λογική και μόνιμη λύση είναι η δημιουργία του εγγυητικού μηχανισμού που προτείνει η Τουρκία, η τήρηση των υποσχέσεων που δόθηκαν και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου εδαφικά παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ με βάση τα σύνορα του 1967.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το θέμα των F-16.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση ή κάποια ανακοίνωση από την πλευρά του Λευκού Οίκου.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024