Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Επετεύχθη συμφωνία λίγα λεπτά πριν την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους

ΗΠΑ: Επετεύχθη συμφωνία λίγα λεπτά πριν την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού σταμάτησε τις προετοιμασίες για ένα shutdown.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο την επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ μερικά λεπτά προτού η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδηγηθεί σε ένα shutdown – παράλυση δημόσιων υπηρεσιών της (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters).

Υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους δεν θα κλείσουν

«Μόλις καταλήξαμε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους», δήλωσε από την αίθουσα της Γερουσίας.

Παράλληλα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού σταμάτησε τις προετοιμασίες για ένα shutdown, καθώς είναι πεπεισμένο ότι επίκειται η επικύρωση από το Κογκρέσο του νόμου για τον προϋπολογισμό και η υπογραφή του κατόπιν από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους δεν θα κλείσουν και μπορούν να συνεχίσουν τη φυσιολογική λειτουργία τους καθώς πληρούνται οι υποχρεώσεις όσον αφορά τα ομοσπονδιακά κεφάλαια και παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επί Τραμπ

Η τελευταία μερική αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, από τις 22 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019.

Η διακοπή-ρεκόρ στις κυβερνητικές υπηρεσίες προκλήθηκε καθώς ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επέμενε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024