Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το déjà vu της Εθνικής με τα αγαπημένα της νούμερα «4» και «10» (vid)

Το déjà vu της Εθνικής με τα αγαπημένα της νούμερα «4» και «10» (vid)

Οι συμπτώσεις είναι πολλές για να θεωρούνται πλέον συμπτώσεις...

Ζούμε το déjà vu των μεγάλων στιγμών της εθνικής ομάδας που ταυτίζονται με δύο νούμερα, το «4» και το «10».

Οι συμπτώσεις είναι πολλές για να θεωρούνται πλέον συμπτώσεις.

Η πρώτη συμμετοχή της Γαλανόλευκης σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 1994, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 2004, η εθνική μας ομάδας ανατρέπει όλα τα προγνωστικά και μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Μία δεκαετία μετά και με αγκαλιά ξανά το αγαπημένο της «4» η Γαλανόλευκη φτάνει μέχρι τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Σήμερα, έχοντας συμπληρωθεί ξανά δέκα χρόνια από την προηγούμενη επιτυχία και με το «4» και πάλι μπροστά μας, η εθνική ομάδα δίνει στίγμα πως επιστρέφει για να φέρει τα πάνω κάτω, με τον Γκουστάβο Πογέτ να μιμείται στη νοοτροπία τον Οτο Ρεχάγκελ.

Η εμπιστοσύνη που συνεχίζει να δείχνει σε παίκτες που δεν έχουν λεπτά συμμετοχής στις ομάδες τους, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, γυρίζει τον χρόνο πίσω, τότε που ο «Ρεχακλής» έκανε ακριβώς το ίδιο με παίκτες όπως ο Τσιάρτας ο οποίος ήταν διεθνής χωρίς να ανήκει σε κλαμπ. Ηταν ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ρεχάγκελ στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει την αίσθηση του «ανήκειν».

«Οέ, οέ, οέ, στη Γεωργία ερχόμαστε να σας …φιλήσουμε», ή κάπως έτσι τραγουδούσαν χιλιάδες φίλοι της Γαλανόλευκης τη στιγμή που αποθέωναν τον MVP Μασούρα, τον Μάνταλο, τον αγαπημένο τους Κωνσταντέλια, τον «Τσίμι» και τα άλλα παιδιά της Εθνικής.

Αλλωστε και το πιο διάσημο σύνθημα του Euro 2004 ήταν «πικάντικο» πριν αλλάξει στην πορεία. «Σήκωσε το, το γα…, δεν μπορώ-δεν μπορώ να περιμένω», έλεγε πριν μετατραπεί σε «τιμημένο».

Οι συμπτώσεις είναι τόσες πολλές που σε κάνουν να απορείς και να αγωνιάς για τη συνέχεια. Αν προκριθεί η Ελλάδα στο Euro 2024 θα βρεθεί απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια. Τότε ο CR7 έκανε το ντεμπούτο του σε τελική φάση Euro και τώρα, σε λίγους μήνες θα ρίξει αυλαία. Το χαρακτηριστικό εκείνων των αγώνων ήταν τα δάκρυα του Ρονάλντο στον χαμένο τελικό.

Η δεύτερη πιθανή αντίπαλος της Γαλανόλευκης είναι η Τσεχία, την οποία επίσης αντιμετώπισε στο Euro 2004, στην ημιτελική φάση.

Οσον αφορά την τρίτη πιθανή αντίπαλο, την Τουρκία, η Εθνική τη βρήκε στο δρόμο της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2006, δύο μήνες μετά την κατάκτηση του τροπαίου στα πορτογαλικά γήπεδα, όπως και το Καζακστάν.

Την ίδια χρονιά (2004) η Ελλάδα έπαιξε με την Ολλανδία (σε φιλικό προετοιμασίας) και τη Γαλλία (στους ομίλους του Euro), δύο ομάδες τις οποίες αντιμετώπισε στο δρόμο προς τα τελικά του Euro 2024.

Φεύγοντας από την Opap Arena μετά τον θρίαμβο επί του Καζακστάν ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτιόντουσαν πως θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τη Γαλανόλευκη στη Γερμανία. Το γαλάζιο ποτάμι που πριν από μία εικοσαετία πλημμύρισε την «Πόλη το Οδυσσέα» και μέθυσε με το κρασί του Ντόρου αρχίζει ξανά να φουσκώνει.

Το γκολ του Μπακασέτα από την εξέδρα και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024