«Δεν ήταν μπούλινγκ» λέει για τον καυγά μεταξύ δύο μαθητών σε Γυμνάσιο της Άνοιξης, ο πατέρας του παιδιού που χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Ο καυγάς έλαβε χώρα ανάμεσα σε δύο μαθητές της Α΄Γυμνασίου την ώρα του σχολάσματος. Όλα ξεκίνησαν όταν το ένα έφτυσε το άλλο και το δεύτερο, ως αντίδραση, το σήκωσε ψηλά με τα χέρια του και το έσπρωξε με πολύ δύναμη.
«Σαν παιδιά δεν γνωρίζουν ποια είναι η δύναμή τους… δε θέλω να δικαιολογήσω τίποτα. Κάτι πάρα πολύ μικρό μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πάρα πολύ μεγάλο»
Το παιδί έπεσε κάτω και χτύπησε την πλάτη και το κεφάλι του «παγώνοντας» τους συμμαθητές και τους καθηγητές του. Έχοντας χάσει τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 13χρονος δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.
«Δεν ήταν μπούλινγκ»
«Δε θέλουμε δύο παιδιά να φτάνουν σε αυτό το σημείο να αψιμαχούν και να χρησιμοποιούν κάποια άλλα μέσα ώστε να λύσουν την όποια διαφορά που μπορούν να έχουν», λέει, στο MEGA, ο πατέρας του μαθητή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, Στάθης Μπισμπίκης.
«Ούτε το ένα παιδί ούτε το άλλο είναι επιθετικά»
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε μια κατάσταση bullying. Το παιδί είναι καλά, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, το σχολείο αντέδρασε τάχιστα. Επειδή μίλησα με το παιδί μπορώ να σας πω ότι δεν είχε ποτέ μια βίαιη συμπεριφορά, ούτε το ένα παιδί ούτε το άλλο είναι επιθετικά. Σαν παιδιά δεν γνωρίζουν ποια είναι η δύναμή τους… δε θέλω να δικαιολογήσω τίποτα. Κάτι πάρα πολύ μικρό μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πάρα πολύ μεγάλο».
Όπως λέει ο πατέρας του μαθητή: «Όταν πήγα στο σχολείο, αυτό που μου έδωσε ο διασώστης ως εικόνα, μου είπε ότι κινητικά είναι εντάξει, δεν έχουμε κάποιο άμεσο τραύμα».
«Μιλήσαμε οι γονείς και ο άλλος γονέας έδειξε ενδιαφέρον, μίλησαν και τα παιδιά και τέλος καλό όλα καλά», καταλήγει.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων