Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ένιωθα ντροπή με όσα έλεγε ο κόσμος για το βάρος μου»

Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ένιωθα ντροπή με όσα έλεγε ο κόσμος για το βάρος μου»

Δεν φαντάζεστε πόσες φορές έχω κατηγορήσει τον εαυτό μου.

Σε μια συγκινητική εξομολόγηση για τη «δημόσια ταπείνωση» που αντιμετώπισε για δεκαετίες σχετικά με το βάρος της, προχώρησε η Όπρα Γουίνφρεϊ, στη νέα της εκπομπή «An Oprah Special: Shame, Blame and the Weight Loss Revolution».

Επί 25 χρόνια, το να κοροϊδεύουμε τα κιλά μου ήταν εθνικό άθλημα

«Πρέπει να πω ότι ένιωσα βαθιά ντροπή με όσα έλεγε ο κόσμος. Επί 25 χρόνια, το να κοροϊδεύουμε τα κιλά μου ήταν εθνικό άθλημα», τόνισε. Η Όπρα Γουίνφρεϊ στις αρχές του μήνα δημοσιοποίησε ότι θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Weight Watchers, μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε χάπια αδυνατίσματος για να χάσει κιλά.

Δεν φαντάζεστε πόσες φορές έχω κατηγορήσει τον εαυτό μου

Η Γουίνφρεϊ περιέγραψε την ανακούφιση που ένιωσε όταν τελικά κατάλαβε ότι η παχυσαρκία είναι ασθένεια. «Δεν φαντάζεστε πόσες φορές έχω κατηγορήσει τον εαυτό μου. Νομίζεις ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να το καταλάβεις, αλλά μετά συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό το διάστημα εσύ ήσουν που «πολεμούσες» το μυαλό σου».

Στην εκπομπή, φιλοξενήθηκαν ειδικοί, όπως ο Δρ Σκοτ Μπατς, από το Ινστιτούτο της Cleveland Clinic, ο οποίος τόνισε πως «υπάρχει ένα φάσμα παχυσαρκίας. Δεν πρόκειται για μία ασθένεια, αλλά για πολλούς διαφορετικούς υποτύπους της νόσου».

View this post on Instagram

A post shared by Oprah (@oprah)

Η χρήση φαρμάκων για την απώλεια βάρους

«Θέλω απλώς να απελευθερωθούν οι άνθρωποι και να το ξέρετε αυτό, όλοι εσείς σε αυτή τη χώρα που υποφέρετε για το βάρος σας και από την παχυσαρκία, δεν φταίτε εσείς – είναι ο εγκέφαλός σας. Μόλις το καταλάβετε αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε βοήθεια για να το διαχειριστείτε, με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να το κάνετε. Θέλω οι άνθρωποι να σταματήσουν να κατηγορούνται για τις επιλογές που κάνουν για την υγεία τους.

Έπρεπε να μιλήσουμε ανοιχτά γι’ αυτό, αυτά τα σκευάσματα υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια. Δεν το ήξερα αυτό. Κυκλοφορούν αυτά τα φάρμακα για 20 χρόνια και μόλις τώρα το ακούμε», σημείωσε.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024