Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Εμφύλιος» για παράνομες διακοπές στην Ελλάδα!

«Εμφύλιος» για παράνομες διακοπές στην Ελλάδα!

Μπαράζ δημοσιευμάτων με δηλώσεις του ακροδεξιού Ιγκορ Μοσιτσούκ κατηγορεί σημαίνον πρόσωπο της χώρας ότι έκανε παράνομα διακοπές στην Ελλάδα!

«Για περισσότερο από μισό χρόνο, η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας αγνοεί το γεγονός ότι ο επικεφαλής της НКРЭКУ, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Κρατικό Κανονισμό για την Ενέργεια και τις Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, Valery Tarasyuk, πήγε παράνομα διακοπές στην Ελλάδα», έχει ως βασικό τίτλο και υπότιτλο το parliament.ua με πληροφορίες από την Ukrainskye Novosti.

Όπως τονίζει: «Ο Βαλέρι Ταρασιούκ είναι ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Κρατικό Κανονισμό για την Ενέργεια και τις Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η Εθνική Επιτροπή ανακοίνωσε το διορισμό στις 3 Μαρτίου 2024. Προηγουμένως, ο Tarasyuk ήταν ήδη επικεφαλής του NCRECU από το 2019 έως το 2022. Και πριν διοριστεί τώρα επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής, ήταν μέλος της. Την ίδια στιγμή, συγκεκριμένα, το 2023, ο Tarasyuk εκμεταλλεύτηκε την επίσημη θέση του και πήγε για επαγγελματικό ταξίδι, αλλά στην πραγματικότητα για διακοπές, στην Ελλάδα, ανέφερε η Ukrainskye Novosti.

«Όπως αναφέρεται στο υλικό, με εντολή της NCREKU, στάλθηκε στην Αθήνα (Ελλάδα) από τις 4 έως τις 11 Ιουνίου για να συμμετάσχει στο 28ο Athens Electric Forum της Ενεργειακής Κοινότητας (η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Ιουνίου). Αυτό ανέφερε το καθεστωτικό-μυστικό τμήμα του NCREKU. Ταυτόχρονα, ο Tarasyuk έλαβε άδεια απουσίας για 9 ημερολογιακές ημέρες – από τις 8 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου με τη δεύτερη εντολή του NCREK.

Έτσι, ο Tarasyuk V.V. κατά παράβαση της ρήτρας 214 των Κανόνων για τη διέλευση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας από πολίτες της Ουκρανίας, που εγκρίθηκε με την απόφαση αριθ. από τις 12 έως τις 17.06.2023 βρισκόταν εκτός Ουκρανίας όχι για επαγγελματικό ταξίδι»,  διευκρινίζει το δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα, ο Tarasyuk δεν ενημέρωσε το καθεστωτικό-μυστικό τμήμα του NCREKU για την αλλαγή στην περίοδο παραμονής στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό, παραβίασε τις απαιτήσεις του άρθρου 696 «Διαδικασία Οργάνωσης και Τήρηση Καθεστώτος Απορρήτου σε Κρατικούς Φορείς, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεις, Ιδρύματα και Οργανισμούς», που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 939 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 18.12.2013.»

Τα ταξίδια στο εξωτερικό

« Μισό χρόνο μετά το αναφερόμενο σκάνδαλο, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο στην Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας για την προσαγωγή του Tarasyuk στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν επίσης πληροφορίες για το πώς, μετά τα γεγονότα της πιθανής κατάχρησης της επίσημης θέσης, ο συγκεκριμένος υπάλληλος έγινε υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής του NCREKU και τελικά την πήρε.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η SBU συνέλαβε τον Oleksandr Dubinsky για παράνομα ταξίδια στο εξωτερικό. Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών και η SBU διαπίστωσαν ότι ο αναπληρωτής, κατ’ αναλογία με τον Tarasyuk, εισήγαγε ψευδή δεδομένα σε επίσημα έγγραφα, βάσει των οποίων ταξίδεψε στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο Dubinsky επεσήμανε ότι φέρεται να συνόδευε τον πατέρα του στη θεραπεία, αν και στην πραγματικότητα σκοπός του ταξιδιού του ήταν η ξεκούραση», καταλήγει το parliament.ua

Από την πλευρά του το ukranews.com που ήταν εκείνο που ξεκίνησε την ιστορία αναφέρει:

«Τον Ιούνιο του 2023, ένα μέλος του NCRECP, ο Valery Tarasyuk, πήγε στο εξωτερικό για να ξεκουραστεί – χρησιμοποίησε ένα επαγγελματικό ταξίδι για να φύγει από την Ουκρανία. Επιπλέον, από τον Απρίλιο, οδηγεί ένα πολυτελές αυτοκίνητο BMW X7 αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων UAH, το οποίο είναι εγγεγραμμένο σε εταιρεία που κατέχει ο Tarasyuk μαζί με την κόρη του πρώην προέδρου της εταιρείας VS Energy – οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της είναι Ρώσοι ολιγάρχες κοντά στον Πούτιν. Αυτό ανέφερε ο πρώην βουλευτής του «λαού της Ουκρανίας», Ihor Mosiychuk στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, ο Valery Tarasyuk στάλθηκε στην Αθήνα (Ελλάδα) από τις 4 έως τις 11 Ιουνίου για να συμμετάσχει στο 28ο Athens Electricity Forum της Ενεργειακής Κοινότητας (η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Ιουνίου). Αυτό αναφέρθηκε στο καθεστωτικό-μυστικό τμήμα του NCRECP.

Ταυτόχρονα, ο Tarasyuk έλαβε άδεια για 9 ημερολογιακές ημέρες από τις 8 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου με άλλη εντολή του NCRECP.

«Έτσι, ο Tarasyuk V. V. κατά παράβαση της ρήτρας 214 των κανόνων για τη διέλευση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας από πολίτες της Ουκρανίας, οι οποίοι εγκρίθηκαν με την απόφαση αριθ. 57 του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας της 27ης Ιανουαρίου 1995, ως μέλος το κρατικό συλλογικό όργανο, την περίοδο 12-17 Ιουνίου 2023 βρισκόταν εκτός Ουκρανίας και όχι για σκοπούς επαγγελματικού ταξιδιού», δήλωσε ο Ihor Mosiychuk.

Πρόσθεσε ότι ο Ταρασιούκ δεν ενημέρωσε το καθεστωτικό-μυστικό τμήμα του NCRECP για την αλλαγή στην περίοδο παραμονής του στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο, παραβίασε τις απαιτήσεις του άρθρου 696 της «Διαδικασίας οργάνωσης και διασφάλισης του καθεστώτος απορρήτου σε κρατικούς φορείς, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις, ιδρύματα και οργανισμούς», που εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση αριθ. 939 της 18.12. 2013.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Mosiychuk, ο Valery Tarasyuk, μέλος του NCRECP, χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο BMW X7 XDRIVE 30D από τον Απρίλιο του 2023 (αριθμός μητρώου CA9954ХХ, 2022, κωδικός vin WBACW810709L46242, νηολογημένο στις 2 Μαρτίου 2023).

«Ιδιοκτήτης των παραπάνω είναι η Metal Invest Company LLC (κωδικός EDRPOU 36584037, ο κύριος τύπος δραστηριότητας είναι «επεξεργασία μετάλλων και επίστρωση μετάλλων»), ιδρυτής της οποίας είναι η Spektor Olha Mykhailivna (90% του εγκεκριμένου κεφαλαίου) και ο Valery Volodymyrovych Tarasyuk (10% του εγκεκριμένου κεφαλαίου)», έγραψε ο Mosiychuk.

Η Olga Spektor είναι η κόρη του Mykhailo Yosypovich Spektor, ο οποίος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 κατείχε τη θέση του προέδρου της χρηματοοικονομικής και βιομηχανικής εταιρείας VS Energy. Οι τελικοί ιδιοκτήτες της VS Energy είναι μέλη της ρωσικής εγκληματικής ομάδας «Luzhnikov» – βουλευτής και αναπληρωτής πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Oleksandr Babakov, μέλος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις Διεθνείς Υποθέσεις Yevgeny Giner και ο αποκαλούμενος «κλέφτης του νόμου» με το παρατσούκλι Misha «Luzhnetsky» Mykhailo Voevodin.

«Σύμφωνα με τις επιχειρησιακές μας πληροφορίες, προκειμένου να εξαλειφθούν οι τυπικοί λόγοι σύγκρουσης συμφερόντων, το 2019 ο Tarasyuk V. V. συνήψε συμφωνία διαχείρισης ακινήτων με την Ef & Em Ukraine LLC (κωδικός IDRPOU 40081059), η οποία ανήκει στον αδελφό του Tarasyuk A. V. Την ίδια στιγμή, στις 02.03.2023 και στις 21.06.2023, η συγκεκριμένη επιχείρηση κέρδισε 2 προμήθειες της PrJSC «NEC «Ukrenergo» για το συνολικό ποσό των 14,2 εκατομμυρίων UAH. (αντικείμενο προμήθειας «Κατασκευές και μέρη τους. Μεταλλικά στηρίγματα»)», είπε ο πρώην βουλευτής.

Σύγκρουση συμφερόντων;

Ο Mosiychuk δήλωσε ότι οι ενέργειες του Valery Tarasyuk δείχνουν μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, η οποία αποτελεί παραβίαση του άρθρου. 28 του Νόμου «Περί Πρόληψης της Διαφθοράς» και άρθρο 3 του άρθρου. 10 του Μνημονίου «Περί NKRECP». Εξάλλου, ο Tarasyuk συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ιδιοκτησία (αυτοκίνητο) της επιχειρηματικής οντότητας, η οποία είναι ανάδοχος της PJSC NEC Ukrenergo.

«Ετοιμάζουμε σχετικές δηλώσεις προς την SBU, τη NABU και το Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας», δήλωσε ο Ihor Mosiychuk.
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Valery Tarasyuk εργάστηκε για τους Ρώσους στην εταιρεία VS Energy Ukraine από το 2006 έως το 2014 στη θέση του αντιπροέδρου για νομικά θέματα. Και από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2018, ο Valery Tarasyuk ήταν ο διευθυντής της Ef&Em Ukraine LLC (μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 – Forbes & Manhattan Ukraine).

Η ιδιοκτήτρια του τελευταίου είναι η κόρη ενός εκ των δικαιούχων της VS Energy Mykhailo Spektor, της Olga Spektor. Δηλαδή, στο μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής, ο Tarasyuk συνδέθηκε με τον Mykhailo Spektor.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Tarasyuk, μαζί με τον φίλο του Andrii Gerus, άσκησαν ενεργά πιέσεις στα συμφέροντα των ιδιοκτητών της VS Energy στην ουκρανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Gerus και ο Tarasiuk συμβουλεύτηκαν τους δικηγόρους της ρωσικής εταιρείας και είχαν άτυπες επικοινωνίες με εκπροσώπους του δικαστικού σώματος».

*Κατά τη Wikipedia, Ο Ihor Volodymyrovych Mosiychuk (γεννημένος στις 5 Μαΐου 1972 στο Λούμπνι της Περιφέρειας Πολτάβα) είναι Ουκρανός δημοσιογράφος και ακροδεξιός πολιτικός – εκδότης της εφημερίδας Vechirnaya Vasilkov και συμμετέχων στην υπόθεση των τρομοκρατών του Vasylkiv. Είναι πρώην βουλευτής του Verkhovna Rada από το Ριζοσπαστικό Κόμμα του Oleh Lyashko).

Sports in

Μεντιλίμπαρ για Βαλβέρδε: «Είναι φαινόμενο»

Η φιλία του Μεντιλίμπαρ με τον Βαλβέρδε κρατάει χρόνια και ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού μας έδωσε την δική του εκδοχή για τον «Τσινγκούρι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024