Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρεφικό Δωμάτιο: 5 ιδέες για παραμυθένια όνειρα

Βρεφικό Δωμάτιο: 5 ιδέες για παραμυθένια όνειρα

Διαμορφώστε, τον χώρο του επιλέγοντας σωστά τα έπιπλα

Η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου είναι μια πραγματικά διασκεδαστική δουλειά και μπορεί να είναι ακόμη και μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές της εγκυμοσύνης σας.

Αν και υπάρχουν τόσα πολλά και όμορφα πράγματα που μπορείτε να πάρετε στην πορεία για να στολίσετε το παιδικό του δωμάτιο σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αφήσετε για τελευταία στιγμή την οργάνωση του.

Το βρεφικό δωμάτιο θα είναι ο χώρος που το μικρό σας πλασματάκι θα κοιμάται, θα το ταΐζετε, θα το αλλάζετε, θα το ντύνετε, θα παίζετε και, γενικά, θα περνάτε τις περισσότερες ώρες μαζί του. Αυτός θα είναι  ο χώρος του όπου θα φυλάτε τα πράγματά του, τα καλλυντικά για την περιποίησή του, τα ρουχαλάκια του, τις πάνες του και φυσικά τα παιχνίδια του.

Διαμορφώστε, λοιπόν, το μικρό ή μεγάλο χώρο του επιλέγοντας σωστά τα έπιπλα, τα αξεσουάρ και τα διακοσμητικά για να μεταμορφωθεί σ’ ένα χαρούμενο, λειτουργικό και, πάνω απ’ όλα, απόλυτα ασφαλές δωμάτιο.

Χρώμα

Οσο και αν σας φαίνεται περίεργο πριν ακόμα από την επιλογή των επίπλων θα πρέπει να διαλέξετε το χρώμα που θα βάψετε το δωμάτιο. Αν δεν θέλετε να επιλέξετε χρώμα αντίστοιχο με το φύλο του μωρού σας μπορείτε να το βάψετε σε ουδέτερο χρώμα και να το διακοσμήσετε με ταπετσαρίες ή παιδικούς πίνακες.

Κούνια ή λίνκο

Το μικρούλι σας τους πρώτους μήνες της ζωής του σίγουρα δε θα είναι σε θέση να εκτιμήσει την υψηλής αισθητικής διακόσμηση, τα ξεχωριστά διακοσμητικά αντικείμενα που επιλέξατε  για τη διακόσμηση του δωματίου του. Όμως, αυτό που θα μπορεί να νιώσει είναι το πόσο όμορφα, άνετα, ήρεμα αισθάνονται και κινούνται οι γονείς του μέσα στο χώρο και την ασφάλεια που του «μεταφέρουν» με αυτή τη συμπεριφορά τους.

Γι’ αυτό, το πρώτο μέλημα είναι να επιλέξετε σωστά και να αγοράσετε έγκαιρα τα πρώτα βασικά έπιπλα και αξεσουάρ για τον εξοπλισμό του βρεφικού δωματίου, που θα σας είναι χρήσιμα από την πρώτη κιόλας μέρα που το μικρό θα έρθει στο σπίτι, όπως για παράδειγμα:

Μια κούνια για να κοιμάται, ή πιθανά  ένα λίκνο για να το έχετε στο δωμάτιο σας τις πρώτες μέρες της ζωή τους.

Ελέγξτε εάν το στρώμα της κούνιας εφαρμόζει τέλεια σε αυτή, χωρίς δηλαδή να αφήνει κενά γύρω-γύρω, κι ότι είναι κατασκευασμένο από οικολογικά υλικά εξασφαλίζοντας ευχάριστο και υγιεινό ύπνο στο μωράκι.

Επιβεβαιώστε ότι τα προστατευτικά κάγκελά της έχουν τη σωστή απόσταση μεταξύ τους.

Αλλαξιέρα

Μια αλλαξιέρα με μεγάλη επιφάνεια επάνω για να αλλάζετε και να ντύνετε άνετα το μωρό, με συρτάρια στο κάτω μέρος για να φυλάτε τα πράγματά του. Το επιπλάκι αυτό θα σας είναι ιδιαίτερο χρήσιμο και μπορεί να παραμείνει στο δωμάτιο του για τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Για να το ακούτε

Απαραίτητο θα σας είναι και ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας για να το ακούτε όπου κι αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι, αλλά και ένα ριλάξ.

Ιδιαίτερα χρήσιμο για τις μετακινήσεις σας θα είναι ένα πορτ μπεμπέ όπου μπορείτε να το ενσωματώσετε και στο βρεφικό του καρότσι.

Εναλλακτικές επιλογές

Στην πορεία, καθώς το μωράκι θα μεγαλώνει, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν σε κάθε στάδιο, θα εξοπλίζεστε με ό,τι θα είναι απαραίτητο. Λόγου χάρη, με ένα ασφαλές παρκοκρέβατο όπου θα μπορεί και να παίζει και να κοιμάται όταν κουράζετε.

Ο,τι και αν ψάχνετε για την διακόσμηση του βρεφικού δωματίου θα το βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο χώρο σας και θα τα παραλάβετε στην ώρα τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Tώρα, που το SHOPFLIX γιορτάζει τα 2α γενέθλιά του κάνει ΔΩΡΟ τα μεταφορικά για όλα τα καλάθια από 40€ και μέχρι 35 κιλά! Και μην ξεχνάτε, 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Δεν σταματούν όμως εκεί! Γιατί αν κάνετε όλες τις μεγάλες σας αγορές στο SHOPFLIX με κάρτα Visa,  κόστους πάνω από 1000€ σας επιστρέφει 100€ κατευθείαν στην κάρτα σας για να συνεχίσετε τις αγορές σας στο SHOPFLIX!

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024