Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθάρισε το ψυγείο σου εύκολα και… οικονομικά

Καθάρισε το ψυγείο σου εύκολα και… οικονομικά

Θα πάρει μόνο 15 λεπτά για να το γυαλίσεις!

Το ψυγείο είναι από τις πιο χρήσιμες συσκευές του σπιτιού. Εκεί αποθηκεύεις καθημερινά τα τρόφιμά σου και τα διατηρείς δροσερά. Όμως, ίσως είναι από τα λίγα πράγματα μες το σπίτι που ξεχνάς να καθαρίσεις και χρειάζεται την προσοχή σου.

Όσο τα χρόνια περνάνε, το ψυγείο σου γεμίζει όλο και περισσότερους λεκέδες στην επιφάνειά του, αλλά και σκόνη.  Αυτό πέρα από βρώμικο, το κάνει επίσης να μοιάζει αντιαισθητικό και πιο παλιό. Όσο βαρετό κι αν σου φαίνεται, το να το καθαρίσεις είναι εύκολο, απλό και υπερβολικά γρήγορο. Η οικολογική αυτή λύση θα σου πάρει μόνο 15 λεπτά κι έπειτα η συσκευή σου θα μοιάζει με καινούργια.

Τι θα χρειαστείς για να καθαρίσεις αποτελεσματικά το ψυγείο σου; Για να φτιάξεις το απολυμαντικό και καθαριστικό σπρέι, θα χρειαστείς μαγειρική σόδα, ξίδι, ζεστό νερό και λεμόνι. Αυτά τα συστατικά θα κάνουν τη συσκευή σου να λάμπει, απομακρύνοντας τις βρωμιές και τους λεκέδες. Άπλωσε το μείγμα στο ψυγείο και καθάρισέ το με τη βοήθεια μιας καθαρής, βαμβακερής πετσέτας.

Πέρα από τη βασική επιφάνεια του ψυγείου, αυτή που όλος ο κόσμος βλέπει, μην ξεχάσεις να ξεσκονίσεις και να καθαρίσεις και το επάνω μέρος. Συνήθως αυτό είναι το πιο παραμελημένο σημείο και μαζεύει πολλή σκόνη. Απομάκρυνέ τη προσεκτικά από εκεί και στη συνέχεια ψέκασε με το απολυμαντικό και καθάρισε με μια πετσέτα.

Αν οι λεκέδες συνεχίσουν να επιμένουν σε κάποιο σημείο του ψυγείου σου, χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τους βγάλεις. Τέλος, μπορείς να απλώσεις λίγο κερί σε πάστα για να το κρατήσεις καθαρό και λαμπερό για περισσότερο καιρό.

Αν το ψυγείο που έχεις είναι inox, όπως ο ολοκαίνουργιος ψυγειοκαταψύκτης της Candy, που διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη για να προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε τύπο κουζίνας, μπορείς να απομακρύνεις τους λεκέδες από την επιφάνεια ακόμη πιο εύκολα με ένα μείγμα από 1/3 νερό, 2/3 λευκό ξίδι και μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Άπλωσε το διάλυμα με ένα πανί και καθάρισε την επιφάνεια της συσκευής σου.

Ένα ψυγείο για να είναι λειτουργικό και εύχρηστο και για να μπορείς να το καθαρίσεις εύκολα και στο εσωτερικό του, είναι καλό να διαθέτει εύκολη προσαρμογή της θέση των ραφιών. Ο ψυγειοκαταψύκτης της Sharp έχει 4 γυάλινα ράφια που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες, ένα συρτάρι φρούτων και λαχανικών και 4 θήκες στην πόρτα για να μπορείς να τακτοποιείς οργανωμένα τα τρόφιμά σου όπως σε βολεύει.

Μία από τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες όταν έχεις ψυγείο, είναι αναμφίβολα η απόψυξη. Εάν η συσκευή σου έχει πιάσει πάγο στα πλαϊνά, δεν χρειάζεται να τη βγάλεις από το ρεύμα και να ταλαιπωρείσαι, αν το ψυγείο σου είναι no frost, όπως ο ψυγειοκαταψύκτης της Samsung, που με την τεχνολογία no frost που έχει, δε συσσωρεύεται πάγος στα τοιχώματα του ψυγείου κι έτσι δεν χρειάζεται να κάνεις απόψυξη πάνω από μια φορά τον χρόνο.

Αν το ψυγείο σου έχει παλιώσει πολύ και χρειάζεται ανανέωση, στο SHOPFLIX.gr θα βρεις μια απεριόριστη ποικιλία για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον χώρο σου.

Tώρα, που το SHOPFLIX γιορτάζει τα 2α γενέθλιά του κάνει ΔΩΡΟ τα μεταφορικά για όλα τα καλάθια από 40€ και μέχρι 35 κιλά! Και μην ξεχνάτε, 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Δεν σταματούν όμως εκεί! Γιατί αν κάνετε όλες τις μεγάλες σας αγορές στο SHOPFLIX με κάρτα Visa,  κόστους πάνω από 1000€ σας επιστρέφει 100€ κατευθείαν στην κάρτα σας για να συνεχίσετε τις αγορές σας στο SHOPFLIX!

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024