Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλυντήριο πιάτων: Είναι ασφαλές να το καθαρίζεις με ξίδι;

Πλυντήριο πιάτων: Είναι ασφαλές να το καθαρίζεις με ξίδι;

Τα πλυντήρια πιάτων πρέπει να διατηρούνται καθαρά για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων.

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο ότι πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων σας. Εξάλλου, πρόκειται για μια συσκευή που κάνει τη δουλειά του πλυσίματος των πιάτων. Και όμως αυτό το εύχρηστο μηχάνημα χρειάζεται τακτικό καθαρισμό όπως και οι άλλες συσκευές της κουζίνας σας.

Τα πλυντήρια πιάτων πρέπει να διατηρούνται καθαρά για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Ωστόσο, το πλύσιμο ολόκληρου του μηχανήματος στο χέρι με σαπούνι και νερό μπορεί να είναι απίστευτα κουραστικό και αναποτελεσματικό.

Ευτυχώς υπάρχουν ευκολότεροι, εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας .

Χρησιμοποιώντας συστατικά όπως το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα, μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων σας απλά εκτελώντας έναν κύκλο πλύσης.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας, τοποθετήστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων σας και θέστε το πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία.

Ξεκινήστε έναν κύκλο ζεστού νερού στο πλυντήριο πιάτων σας. Πατήστε τον κύκλο πλύσης σε υψηλή θερμοκρασία στο μπροστινό μέρος του πλυντηρίου πιάτων σας και αφήστε το να λειτουργήσει.

Σκουπίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό βαμβακερό πανί για να σκουπίσετε το εσωτερικό του μηχανήματος μέχρι να στεγνώσει. Η συντήρηση μία φορά το μήνα στο πλυντήριο πιάτων σας θα αποτρέψει τη συσσώρευση υπολειμμάτων τροφών και τις δυσάρεστες οσμές.

Δοκιμάστε να εκτελέσετε έναν άλλο κύκλο μόνο με ζεστό νερό για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του μηχανήματος. Αφού ολοκληρώσετε τον κύκλο με ξύδι, κάντε άλλον έναν κύκλο με ζεστό νερό. Αυτό θα ξεπλύνει το ξύδι για να μην διαβρώσει τις πλαστικές φλάντζες μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

Ο,τι πλυντήριο και αν έχετε, είτε εντοιχιζόμενο, είτε ελεύθερο, είτε πάγκου θα πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά για να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων WHIRLPOOL WSIC 3M17 είναι ενεργειακής κλάσης Α+ για περισσότερη οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα και είναι χωρητικότητας 10 σερβίτσιων, με 8 προγράμματα πλύσης και τεχνολογία 6ης αίσθησης για αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας και χρόνου ανάλογα με το επίπεδο βρωμιάς.

Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένα καλάθια που προσαρμόζονται σε κάθε είδους φορτίο καθώς, πίνακα χειρισμού με σύμβολα, ένδειξη υπολειπομένου χρόνου πλύσης και αφαιρούμενο, ρυθμιζόμενο επάνω καλάθι.

Το πλυντήριο Πιάτων Bosch SMS4HTI33E Ελεύθερο με Wi-Fi και το πρωτοποριακό σύστημα VarioFlex προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την τοποθέτηση των κουζινικών σας στα καλάθια του πλυντηρίου.

Με την ενεργοποίηση της επιλογής Extra Dry, τα πιάτα σας στεγνώνουν τέλεια με υψηλότερες θερμοκρασίες στον κύκλο ξεβγάλματος, ενώ το στέγνωμα διαρκεί περισσότερο. Και όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ολα τα πλυντήρια πιάτων θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στην κουζίνα σας και θα το παραλάβετε στην ώρα του σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Tώρα, που το SHOPFLIX γιορτάζει τα 2α γενέθλιά του κάνει ΔΩΡΟ τα μεταφορικά για όλα τα καλάθια από 40€ και μέχρι 35 κιλά! Και μην ξεχνάτε, 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Δεν σταματούν όμως εκεί! Γιατί αν κάνετε όλες τις μεγάλες σας αγορές στο SHOPFLIX με κάρτα Visa,  κόστους πάνω από 1000€ σας επιστρέφει 100€ κατευθείαν στην κάρτα σας για να συνεχίσετε τις αγορές σας στο SHOPFLIX!

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024