Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και 4 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με το PKK στο βόρειο Ιράκ

Τουρκία: Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και 4 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με το PKK στο βόρειο Ιράκ

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ενημέρωσε για τον θάνατο τούρκου στρατιώτη σε συγκρούσεις με το PKK, στη διάρκεια των οποίων «εξουδετερώθηκαν» και έξι μέλη της κουρδικής οργάνωσης.

Ενας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, τούρκοι στρατιώτες περιπολούν κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ).

Το PKK διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «εξουδετερώθηκαν» έξι μέλη του PKK. Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υποδηλώσουν ότι «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Ακολούθως το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας 27 στόχους. Οι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ, Χακούρκ, Γκάρα και Καντίλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το PKK – το οποίο χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση – διεξάγει εδώ και τρεις δεκαετίες ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους.

Συμφωνία με Ιράκ

Την προηγούμενη εβδομάδα υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας επισκέφθηκε τη Βαγδάτη για συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση για το PKK, καθώς η Αγκυρα απειλεί με νέες ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή προκειμένου να «εξαλειφθεί» η οργάνωση αυτή μέχρι «το καλοκαίρι».

Επί δεκαετίες ο τουρκικός στρατός διεξάγει διασυνοριακές επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών σε τομείς της βόρειας Συρίας και του βόρειου Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024