Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου - Άρπαξε από τον λαιμό 13χρονο

ΗΠΑ: Απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου – Άρπαξε από τον λαιμό 13χρονο

Ο 67χρονος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές - Μετά από αυτό, η διοίκηση του σχολείου ανακοίνωσε την απόλυσή του

Τρόμο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου στο Μιζούρι των ΗΠΑ, να αρπάζει έναν μαθητή από το πουκάμισο και να προσπαθεί να τον στραγγαλίσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο μαθητής Zachary Carrel φέρει πληγές στο πρόσωπό και μώλωπες στο λαιμό του, αφού 67χρονος οδηγός Σκοτ Ρόμπερτ Λίβινγκστον τον καθήλωσε στο κάθισμά του και τον χτύπαγε συνεχώς με γροθιές.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής οδηγός του λεωφορείου, Σκοτ Λίβινγκστον φώναξε στον Κάρελ «Κάτσε κάτω αλλιώς θα σε δείρω». Το παιδί του απάντησε «Δεν μπορείς να με αγγίξεις», με τον οδηγό να ορμάει προς τα πίσω, να αρπάζει τον μαθητή από τον γιακά και να βάζει τα χέρια του γύρω από το λαιμό.

Το αγόρι κατάφερε να σπρώξει τον Λίβινγκστον πίσω στο απέναντι κάθισμα, αλλά βρέθηκε να τον γυρίζει ο εύσωμος οδηγός, ο οποίος άρχισε να ρίχνει τις γροθιές βροχή, προτού οι τρομοκρατημένοι συμμαθητές του καταφέρουν να τον απομακρύνουν.

Το λεωφορείο βρισκόταν ακόμη στην πανεπιστημιούπολη, όταν έγινε η επίθεση και ένας υπάλληλος ασφαλείας της περιοχής συνόδευσε τον Zachary εκτός του οχήματος και διέταξε τον Livingstone να περιμένει την άφιξη της αστυνομίας.

Όμως, ο 67χρονος οδηγός δεν έλαβε υπόψη του, τις οδηγίες του φύλακα, με αποτέλεσμα να κλείσει την πόρτα και να ξεκινήσει το λεωφορείο, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί παιδιά που «έκλαιγαν και ούρλιαζαν» μέχρι τη στιγμή που το σταμάτησε η αστυνομία.

Ο Λίβινγκστον συνελήφθη ένα μίλι πιο πάνω στο δρόμο, όταν η αστυνομία πρόλαβε το λεωφορείο του, από το οποίο αρκετοί μαθητές καλούσαν το 100. Όταν τον έπιασαν, είπε στην αστυνομία ότι «εκνευρίστηκε» και πλησίασε τον Zachary που είχε «βγάλει γλώσσα ή είπε κάτι», αρπάζοντας τον μαθητή από το πάνω μέρος της μπλούζας του.

Κατόπιν τούτου, ο Λίβινγκστον συνελήφθη και κατηγορήθηκε για πλημμεληματική επίθεση τέταρτου βαθμού, ενώ δήλωσε αθώος κατά την ακρόαση του κατηγορητηρίου το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι πληγές που είχε το παιδί στον λαιμό του μετά την επίθεση

Τι ανέφερε η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού

«Είχε έναν ενήλικα άνδρα από πάνω του, που τον έπνιγε και τον χτυπούσε επανειλημμένα στο πρόσωπο», δήλωσε η μητέρα του Zachary, Nicole Danna, και συμπλήρωσε  «κανένα παιδί δεν πρέπει να περάσει κάτι τέτοιο.»

Η ίδια προσθεσε πως «Ήταν αβοήθητος. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα», είπε η Danna αφού της τηλεφώνησε ο γιος της από το σχολείο και της είπε «Μαμά, μόλις μου επιτέθηκε ο οδηγός του λεωφορείου. Πήγε να με πνίξει και με γρονθοκόπησε πολλές φορές», δήλωσε στο KCTV5.

«Ήταν σπαρακτικό», συνέχισε η μητέρα και είπε, «δεν ήμουν εκεί για να προστατεύσω το παιδί μου. Για έναν ενήλικα που είναι τόσο πολύ μεγαλύτερος και θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα, το να κακοποιεί το παιδί μας με αυτόν τον τρόπο δεν είναι εντάξει.»

Μετά το περιστατικό αυτό, η οικογένεια του Ζάκαρι δήλωσε ότι είναι απρόθυμη να συνεχίσει τις μετακινήσεις με τα σχολικά λεωφορεία και απαιτεί αυστηρότερους ελέγχους σε όσους τους ανατίθενται να τα οδηγούν.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού χαρακτήρισε το περιστατικό ως εξοργιστικό και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ ένα παιδί δεν θα πρέπει να βιώσει την εμπειρία της επίθεσης από έναν ενήλικα.» Πρόσθεσε δε ότι: «Η ζωή κάθε παιδιού είναι στα χέρια του κάθε φορά που μπαίνει στο λεωφορείο, γι’ αυτό κάντε περισσότερο έλεγχο του ιστορικού του, γιατί θέλετε να ξέρετε με ποιον οδηγούν τα παιδιά σας».

Ο οδηγός του λεωφορείου

Η επιστολή του σχολείου προς τους γονείς

Μετά την σύλληψη του οδηγού από τις αρχές, το σχολείο απέλυσε τον Λίβινγκστον, και έστειλε επιστολή προς τους γονείς αναφέροντας ότι: «Η ασφάλεια των μαθητών μας, όσο βρίσκονται στο σχολείο, ή σε αυτή την περίπτωση στο σχολικό λεωφορείο, είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας.»

Ακόμη, ο διευθυντής Reagan Allegri, έγραψε: «Λυπούμαστε που συνέβη αυτό το περιστατικό, όχι μόνο για τον εμπλεκόμενο μαθητή, αλλά και για τους άλλους μαθητές που ήταν παρόντες στο λεωφορείο και είδαν το περιστατικό».

Τέλος, μέσα στην επιστολή αναφέρει πως: «Η ομάδα μας έχει παράσχει τακτικές επισκέψεις στους μαθητές που ήταν παρόντες στο λεωφορείο χθες το απόγευμα για να διασφαλίσει ότι είναι καλά εδώ στο σχολείο σήμερα.»

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024