Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκαψε το ένα (και ίσως μοναδικό) κανονάκι του

Έκαψε το ένα (και ίσως μοναδικό) κανονάκι του

Ο Ολυμπιακός έβαλε μόνος του εμπόδια στο δρόμο προς την τετράδα

Τη νύχτα της μεγάλης νίκης επί του Παναθηναϊκού (αποτέλεσμα που τον κρατά ακόμα στο κυνήγι της τετράδας) ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι του απομένουν πέντε παιχνίδια εκ των οποίων τα τρία με σημαντικό βαθμό δυσκολίας.

Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη αποστολή μέχρι το τέλος της κανονικής σεζόν στην Euroleague

Πριν το φινάλε με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, προϋπήρχαν η κόντρα με την Εφές στην Πόλη και η έξοδος στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν. Δύο παιχνίδια απέναντι σε πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης (έχει και αυτό τη σημασία του) που παίζουν τα ρέστα τους για να χωρέσουν στα play in και να παίξουν μετά σε 1-2 ζαριές την είσοδό τους στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης.

Η άλλη επίσκεψη στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η Βιλερμπάν στο ΣΕΦ είναι τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια που δείχνουν (και είναι) πιο βατά εφόσον όμως ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί συγκεντρωμένος 100%.

Ο Κώστας Παπανικολάου.

Δεν είναι αποκλειστικά στα χέρια του

Στην Κωνσταντινούπολη – που δεν ήταν – έχασε με κάτω τα χέρια. Και μάλιστα ίσως αυτό ήταν το τελευταίο του… κανονάκι στο δρόμο προς την τετράδα η οποία δεν είναι – πλέον – αποκλειστικά στα χέρια του. Καθώς με 5/5 νίκες δεν θα τον απασχολούσαν άλλα αποτελέσματα και θα είχε πλεονέκτημα έδρας.

Τώρα σε πρώτη φάση θέλει να κλειδώσει την εξάδα (που οδηγεί απευθείας στα play offs αποφεύγοντας έξτρα παιχνίδια υψηλού κινδύνου που θα παίξουν οι ομάδες από την 7η-10η θέση) και να περιμένει να δει όλα τα αποτελέσματα για να ξέρει εάν θα μπορεί να μπει από το… παράθυρο στην τετράδα.

Όσον αφορά την εξάδα – στην οποία μπαίνει αυτή τη στιγμή ως 6ος –  έχει ένα ακόμα «κανονάκι» καθώς η Μακάμπι και η Βίρτους (που τον ακολουθούν στη μία νίκη διαφορά) υστερούν σε πιθανή ισοβαθμία με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν στα χαρτιά είναι το πιο εύκολο στην πράξη είναι το μόνο με έναν αντίπαλο με άγνοια κινδύνου (έβγαλε το λάδι της Μακάμπι μέχρι να λυγίσει στο τέλος) που δεν έχει τίποτε να χάσει και θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο φινάλε της ευρωπαϊκής του σεζόν.

Και χωρίς Γουόκαπ (θα είναι τρελό να παίξει και πάλι με πρησμένο πόδι όταν ακολουθεί διπλή απαιτητική εβδομάδα στο Βελιγράδι) και με τον Γουίλιαμ Γκος φανερά ανέτοιμο (στο παιχνίδι με την Εφές αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν) χρειάζεται να βγούν περισσότερο μπροστά οι άλλοι όπως ο ΜακΚίσικ, ο Ράιτ, ο Πετρούσεβ, ο Μπραζντέικις μετά το… ρεπό τους στην Κωνσταντινούπολη που ήταν παρόντες απόντες στο παρκέ.

Τώρα στο φινάλε σφίγγουν όλοι τα δόντια αλλά η πνευματική ετοιμότητα είναι το κλειδί και αυτή δεν την είχαν οι περισσότεροι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στην έδρα της Εφές.

Μόνο ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου και  Μουστάφα Φάλ έπαιζαν σε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024