Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Πυραύλους και drones των Χούθι λένε πως κατέστρεψαν οι ΗΠΑ

Μέση Ανατολή: Πυραύλους και drones των Χούθι λένε πως κατέστρεψαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στην Υεμένη εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι επιμένουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις επιδρομές τους κατά πλοίων στην περιοχή.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως χθες Δευτέρα κατέστρεψαν επτά πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας, τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τρία κιβώτια αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών σε περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το X).

«Οι επιθέσεις θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στη διεθνή τάξη πραγμάτων»

Τα αμερικανικά πλήγματα εξαπολύθηκαν «για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» στην Ερυθρά Θάλασσα και «σε νόμιμη άμυνα», καθώς τα όπλα αυτά «ήγειραν άμεση απειλή για εμπορικά πλοία και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή», ανέφερε το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X.

Οι Χούθι έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι θα συνεχίσουν τις ενέργειές τους, παρά τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα εναντίον τους και, μάλιστα, προχθές Κυριακή, ο υποστράτηγός τους Mohammad Nasser al-Atefi προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις των ισλαμιστών ανταρτών σε πλοία θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στη διεθνή τάξη πραγμάτων.

«Οι δεκάδες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν, που οι Χούθι πραγματοποιούν για να σταματήσει ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε γεωπολιτικές αλλαγές που συνοδεύουν μια νέα παγκόσμια τάξη», είπε.

«Δεν είναι πολεμοκάπηλοι»

Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το κανάλι Al Masirah: «Επιβάλλουμε τώρα νέους κανόνες εμπλοκής, οι οποίοι θα κάνουν τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και τους Ισραηλινούς να πληρώσουν βαρύ τίμημα».

«Οι Υεμενίτες δεν είναι πολεμοκάπηλοι ή επιτιθέμενοι, αλλά τα βάναυσα εγκλήματα που έγιναν στη Γάζα ωθούν τα ελεύθερα έθνη να πάρουν θέση, και αυτό περιλαμβάνει τον λαό μας», κατέληξε.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024