Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία συμμαθητή τους - Εντοπίστηκε νεκρός σε θερμοκήπιο

Κίνα: Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία συμμαθητή τους – Εντοπίστηκε νεκρός σε θερμοκήπιο

Λίγες ώρες πριν τον θάνατό του, κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν να κάθεται επάνω σε σκούτερ, περιτριγυρισμένος από τους τρεις συλληφθέντες

Μία σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας εκτυλίσσεται στην Κίνα, με θύμα έναν ανήλικο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα θερμοκήπιο.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει ως υπόπτους τρεις συμμαθητές του, τους οποίους κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει μαζί με το ανήλικο θύμα, λίγες ώρες πριν τον θάνατό του.

Η σορός του αγοριού εντοπίστηκε θαμμένο κάτω από ένα μουσαμά σε ένα εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο λαχανικών.

Το έγκλημα ήταν προμελετημένο

Σε σχετική ανακοίνωση οι Αρχές ανέφεραν ότι το αγόρι είχε σκοτωθεί στις 10 Μαρτίου και ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα.

Ένας ερευνητής της αστυνομίας δήλωσε τη Δευτέρα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, με τους υπόπτους να σκάβουν τον λάκκο δύο φορές, μία την προηγούμενη ημέρα και μία την ημέρα της δολοφονίας, σύμφωνα με την Associated Press.

«Ελπίζω ότι θα πληρώσουν με τη ζωή τους!»

Οι συγγενείς του θύματος και ο δικηγόρος τους δήλωσαν σε συνεντεύξεις τους σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το αγόρι ήταν επί μακρόν θύμα εκφοβισμού και αναγκάστηκε να δώσει χρήματα σε έναν συμμαθητή του πριν σκοτωθεί. Είπαν ότι η αστυνομία αναγνώρισε τους ύποπτους δολοφόνους μετά την εξέταση του υλικού παρακολούθησης και την ανάκριση των συμμαθητών.

“Τον ξυλοκόπησαν και το σώμα του παραμορφώθηκε“, έγραψε ο πατέρας του θύματος στο Douyin, μια κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. “Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη, θα τους τιμωρήσει αυστηρά και ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν με τη ζωή τους!”

Το θύμα και οι ύποπτοι είναι όλοι κάτω των 14 ετών. Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για παιδιά που “έμειναν πίσω”, μια φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα παιδιά στην ύπαιθρο που συχνά φροντίζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες επειδή οι γονείς τους εργάζονται σε μακρινές πόλεις.

Καθώς οι λεπτομέρειες της τραγωδίας αναδύθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναζωπυρώθηκε η ανησυχία σχετικά με την κοινωνική και ψυχολογική ευημερία αυτών των παιδιών, την έκθεσή τους σε βίαιο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και την ικανότητα των κοινωνικών υπηρεσιών της χώρας να τα φροντίζουν.

Οι αναρτήσεις και τα βίντεο από τους συγγενείς του θύματος συγκέντρωσαν εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024