Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alaska Airlines: Επιβάτης περιγράφει όσα έζησε όταν αποκολλήθηκε μέρος της ατράκτου

Alaska Airlines: Επιβάτης περιγράφει όσα έζησε όταν αποκολλήθηκε μέρος της ατράκτου

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η πτήση της Alaska Airlines, όταν αποκολλήθηκε μέρος της ατράκτου, κατά την διάρκεια της πτήσης

Σοκ είχε προκαλέσει η πτήση της Alaska Airlines, όπου κατά την διάρκεια της πτήσης αποκολλήθηκε μέρος της ατράκτου. Ένας επιβάτης από την Καλιφόρνια περιγράφει την προσωπική του εμπειρία από την πτήση, καθώς ο ίδιος βρισκόταν μόλις μερικά εκατοστά μακριά από την τρύπα που άνοιξε στον αέρα.

Συγκεκριμένα, ο Κουόνγκ Τραν δήλωσε στο BBC πως αυτό που τον έσωσε ήταν η ζώνη ασφαλείας, ενώ το τηλέφωνο του, οι κάλτσες και τα παπούτσια του, βρέθηκαν στο κενό, καθώς όταν αποκολλήθηκε η άτρακτος δημιούργησε μία ανεξέλεγκτη αποσυμπίεση, με το αεροπλάνο να βρίσκεται στα 16.000 πόδια πάνω από το Πόρτλαντ.

«Η τρύπα άνοιξε όταν περάσαμε τα 10.000 πόδια»

Μιλώντας στο βρετανικό μέσο ο 40χρονος Τραν, είπε ότι το ατύχημα συνέβη λίγο μετά την απογείωση, την ώρα που ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κυβερνήτης είπε ότι είχαμε περάσει τα 10.000 πόδια.

Τότε η τρύπα άνοιξε και θυμάμαι ότι το σώμα μου ανασηκώθηκε. Στη συνέχεια, όλο το κάτω μέρος του σώματός μου πιέζονταν προς τα κάτω από τον τρομερό άνεμο». Ο 40χρονος είπε ότι η αποσυμπίεση διήρκεσε περίπου 10 ή 20 δευτερόλεπτα και περιέγραψε ότι κοιτούσε γύρω τους άλλους επιβάτες που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι συνέβαινε.»

Πρόσθεσε δε: «Ήταν ίσως η πρώτη φορά στη ζωή μου που είχα την αίσθηση ότι δεν είχα κανένα απολύτως έλεγχο. Ήμουν σε κατάσταση πανικού». Ανέφερε, ακόμη, ότι «Αυτό το αίσθημα της έλλειψης ελέγχου είναι αρκετά τρομακτικό. Η αποσυμπίεση ήταν τόσο ισχυρή που κρατιόμουν με όλη μου τη δύναμη. Και τα δύο παπούτσια μου έφυγαν. Το τηλέφωνό μου που κρατούσα στο χέρι μου εξαφανίστηκε».

Τέλος, σε ότι αφορά την εκκένωση του αεροπλάνου, ο Τραν σχολίασε: «Είπαν ότι χρειάστηκαν 30 λεπτά, αλλά μου φάνηκε πολύ περισσότερο. Δεν είχα τηλέφωνο και έτσι δεν είχα ιδέα για την ώρα, οπότε καθόμουν εκεί και κοιτούσα την τρύπα όλη αυτή την ώρα και ήλπιζα ότι δεν θα γινόταν μεγαλύτερη ζημιά.»

Ο επιβάτης περιγράφει όσα έζησε στην πτήση της Alaska Airlines

«Η αναμονή ήταν η πιο τρομακτική στιγμή» – Κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας

«Αυτή ήταν η πιο τρομακτική στιγμή – η αναμονή. Το σώμα μου αναρρώνει, αλλά υπάρχει μια μεγάλη ουλή στο πόδι μου. Δεν ξέρω αν θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή». Ο Τραν είναι ένας από τους πολλούς επιβάτες που μηνύουν την Alaska Airlines, την Boeing και την κατασκευάστρια εταιρεία Spirit Aerosystems, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός τους άφησε σωματικές βλάβες και «σοβαρή συναισθηματική δυσφορία, φόβο και άγχος».

Οι ενάγοντες ζητούν τιμωρητική, αντισταθμιστική και γενική αποζημίωση, αν και η αγωγή δεν προσδιορίζει ποσό. Η Spirit Aerosystems, η Boeing και η Alaska Airlines δήλωσαν ότι δεν σχολιάζουν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Ο δικηγόρος Timothy A Loranger δήλωσε στο BBC ότι η δικαστική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει «μερικά χρόνια», καθώς εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Η αγωγή αυτή κατατέθηκε στο King County Superior Court της Ουάσινγκτον και είναι ξεχωριστή από μια άλλη ομάδα επιβατών που μηνύουν την Alaska Airlines και την Boeing για 1 δισ. δολάρια, επικαλούμενοι αμέλεια.

Η ουλή στο πόδι του επιβάτη

Έρευνα στην Boeing

Ο αεροπορικός γίγαντας Boeing βρίσκεται υπό αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο με έρευνες σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας της εταιρείας στην παραγωγική της διαδικασία. Την Τετάρτη, το NTSB δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει διήμερη ακρόαση για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Η πρόεδρος του NTSB, Τζένιφερ Χόμεντι, σε επιστολή που απηύθυνε στους ηγέτες της Γερουσίας, δήλωσε ότι το μέρος που αποκολλήθηκε είχε ανοίξει ώστε να γίνουν εργασίες επισκευής των πριτσινιών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Renton της Ουάσινγκτον πριν από την παράδοση στην Alaska Airlines στις 31 Οκτωβρίου 2023. «Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος εκτέλεσε τις εργασίες για το άνοιγμα, την επανατοποθέτηση και το κλείσιμο της τάπας της πόρτας στο αεροσκάφος του ατυχήματος», δήλωσε ο Homendy.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024