Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εντοπίστηκε σε αυλή το τμήμα του Boeing της Alaska Airlines που αποκολλήθηκε στα 16.000 πόδια

Εντοπίστηκε σε αυλή το τμήμα του Boeing της Alaska Airlines που αποκολλήθηκε στα 16.000 πόδια

Οι Αρχές αναζητούσαν το αποκολλημένο τμήμα στην πόλη από την οποία αναχώρησε το αεροσκάφος

Εντοπίστηκε το κομμάτι του Boeing της Alaska Airlines, που αποκολλήθηκε εν ώρα πτήσης στα 16.000 πόδια την Παρασκευή, οδηγώντας σε αναγκαστική προσγείωση.

Οι Αρχές των ΗΠΑ αναζητούσαν το αποκολλημένο τμήμα της πόρτας στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, την πόλη από την οποία είχε αναχωρήσει το Boeing 737 Max 9, σύμφωνα με το BBC.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, Jennifer Homendy, ένας δάσκαλος, ονόματι Bob βρήκε το τμήμα του αεροσκάφους στην αυλή του σπιτιού του.

Από το περιστατικό υπήρξαν λίγοι ελαφρά τραυματίες

Η Homendy είχε περιγράψει το εν λόγω κομμάτι του αεροπλάνου, ως «το βασικό στοιχείο που λείπει» για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

«Το κενό ήταν τόσο μεγάλο όσο ένα ψυγείο»

Ένας επιβάτης, ο Ντιέγκο Μουρίγιο, δήλωσε ότι το κενό που άφησε το εξάρτημα που έλειπε ήταν «τόσο μεγάλο όσο ένα ψυγείο».

Περίπου 171 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι ασφαλείας.

Η Boeing ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και λυπούμαστε βαθύτατα για τον αντίκτυπο που είχε αυτό το γεγονός στους πελάτες μας και τους επιβάτες τους».

Η Alaska Airlines, σε δική της ανακοίνωση ανέφερε ότι από τα συνολικά 65 Boeing που έχει στην κατοχή της, τα 18 πήραν το «πράσινο φως» να επιστρέψουν κανονικά στα δρομολόγιά τους, αφού προηγήθηκαν διεξοδικές επιθεωρήσεις.

Από το περιστατικό υπήρξαν μερικοί ελαφρά τραυματίες, όμως, όπως τόνισε η NTSΒ, δεν υπήρχαν επιβάτες στις δύο θέσεις που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την πόρτα που αποκολλήθηκε.

«Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που αυτό δεν κατέληξε σε κάτι πιο τραγικό», τόνισε η Homendy στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζατζ έκανε λόγο στο Χ για ένα «τρομακτικό περιστατικό», ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024