Κυριακή 21 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pass για ψυχολόγο στην Ιταλία

Pass για ψυχολόγο στην Ιταλία

Επίδομα για ψυχοθεραπεία δίνει η ιταλική κυβέρνηση με μέγιστο ποσό τα 1.500 ευρώ

Τα pass δεν είναι ελληνική… ανακάλυψη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει διαφόρων ειδών στα μέρη μας. Aπό «fuel pass», ως «βόρεια Εύβοια pass». Στην Ιταλία προχώρησαν στο pass για ψυχολόγο.

Από χθες στη γειτονική χώρα άνοιξε η πλατφόρμα για να ζητήσουν οι δικαιούχοι το μπόνους για την κάλυψη του κόστους των συνεδριών ψυχοθεραπείας.

Η συνεισφορά στοχεύει στη στήριξη του κόστους των συνεδριών ψυχοθεραπείας με στόχο την παροχή ψυχολογικής βοήθειας σε πολίτες που, κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid και της συναφούς οικονομικής κρίσης, έχουν δει την κατάστασή τους να επιδεινώνεται όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Έως 1.500 ευρώ ανά άτομο

Το pass έχει μέγιστο ποσό τα 1.500 ευρώ ανά άτομο, αναγνωρίζεται μόνο μία φορά για κάθε έτος και για την αποδοχή της αίτησης υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: διαμονή στην Ιταλία και εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ.

Με αξία ΙΣΕΕ κάτω των 15.000 ευρώ καταβάλλεται το ποσό της παροχής, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, μέχρι το καθορισμένο ανώτατο ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Με αξία εισοδήματος μεταξύ 15 και 30 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο, το ποσό του επιδόματος, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, καταβάλλεται μέχρι το ανώτατο ποσό που ορίζεται στα 1.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Τέλος, με αξία ISEE που υπερβαίνει τις 30 χιλιάδες και δεν υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ, καταβάλλεται το ποσό της παροχής, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, μέχρι το ανώτατο ποσό που έχει καθοριστεί στα 500 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Σύμφωνα με την έκθεση των ψυχολόγων στην Ιταλία υπάρχουν 5 εκατομμύρια πιθανοί ασθενείς που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους για πρόσβαση στη θεραπεία. Οι γυναίκες και οι κάτω των 35 ετών είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Sports in

Άρης – ΑΕΚ 1-2: «Άσος» ημίχρονο, «διπλό» τελικό

Ο Άρης προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μορόν, αλλά η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή (1-2) με Σιντιμπέ, Άμραμπατ στο δεύτερο και έπιασε ξανά κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Απριλίου 2024