Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νέοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άνεργοι λόγω κακής ψυχικής υγείας

Οι νέοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άνεργοι λόγω κακής ψυχικής υγείας

Μάλιστα, μια νέα έκθεση από το Ίδρυμα Resolution Foundation καλεί την βρετανική κυβέρνηση να παράσχει καλύτερη υποστήριξη για την ψυχική υγεία των νέων 18 έως 24 ετών.

Μια έκθεση για την κρίση στη ψυχική υγεία στη Βρετανία αποκάλυψε ότι οι νέοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μείνουν εκτός εργασίας λόγω κακής ψυχικής υγείας σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονται στις αρχές της δεκαετίας των 40.

Χωρίς συντονισμένη διακρατική δράση, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια «χαμένη γενιά» λόγω κακής υγείας»

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Resolution Foundation, τα άτομα που βρίσκονται στις αρχές της δεκαετίας των 20 και παλεύουν με προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να μην είχαν πρόσβαση σε σταθερή εκπαίδευση και ως εκ τούτου μπορεί να καταλήξουν εκτός εργασίας ή σε χαμηλόμισθες, επισφαλείς θέσεις εργασίας.

Εκπαίδευση και ψυχική υγεία

Η μελέτη επικαλείται στοιχεία που δείχνουν ότι το 34% των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών παρουσίασαν συμπτώματα ψυχικών διαταραχών όπως κατάθλιψη, άγχος ή διπολική διαταραχή το 2021 και το 2022, μια αξιοσημείωτη αύξηση από το 24% το 2000. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαρές γυναίκες είχαν 1,5 φορά περισσότερες πιθανότητες να επηρεαστούν.

Το 2022, το 40 % των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών με προβλήματα ψυχικής υγείας που εργάζονταν ήταν σε χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σε σύγκριση με το 35 % των συνομήλικών τους χωρίς συμπτώματα κακής ψυχικής υγείας. Επιπλέον, το ένα τρίτο των μη πτυχιούχων με προβλήματα ψυχικής υγείας είναι άνεργοι, σε σύγκριση με το 17% των πτυχιούχων με τα ίδια προβλήματα.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην υποστήριξη των μη πτυχιούχων με κακή ψυχική υγεία

Η Louise Murphy, ανώτερη οικονομολόγος του Resolution Foundation, τόνισε ότι υπάρχει σημαντικός οικονομικός αντίκτυπος για τους μη πτυχιούχους με κακή ψυχική υγεία. «Η προσοχή σε αυτό το ζήτημα τείνει να εστιάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο είναι όταν η κακή ψυχική υγεία συνδυάζεται με πενιχρά εκπαιδευτικά αποτελέσματα», δήλωσε η ίδια.

«Οι οικονομικές συνέπειες της κακής ψυχικής υγείας είναι πιο έντονες για τους νέους που δεν πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο, με έναν στους τρεις νέους μη πτυχιούχους με κοινή ψυχική διαταραχή να είναι σήμερα άνεργος».

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση στην ψυχική υγεία, χρειαζόμαστε καλύτερες υπηρεσίες υποστήριξης στα κολέγια που σήμερα υπολειτουργούν, και πολύ καλύτερη παροχή για όσους επαναλαμβάνουν τις εξετάσεις, ώστε όλοι να έχουν προσόντα για να αξιοποιήσουν», πρόσθεσε.

Εκτενέστερη υποστήριξη

Η έκθεση, η οποία ζητούσε από την κυβέρνηση να παρέμβει, υπογράμμιζε επίσης ότι το 79% των ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών που είναι άνεργοι λόγω ζητημάτων ψυχικής υγείας έχουν προσόντα μόνο στο επίπεδο GCSE ή και χαμηλότερα. Ενδεικτικά, μόνο το 34% του συνόλου των 18 έως 24 ετών έχει προσόντα σε επίπεδο GCSE ή χαμηλότερο.

«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να επικεντρωθούν στα δομικά στοιχεία της υγείας, όπως η ικανοποιητική επαγγελματική απασχόληση και η εκπαίδευση, για να διασφαλίσουν ότι οι νέοι λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται και έχουν τα εργαλεία για να κινηθούν στον κόσμο ως ενήλικες», δήλωσε η Jo Bibby, διευθύντρια υγείας στο Ίδρυμα Υγείας. «Χωρίς συντονισμένη διακρατική δράση, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια «χαμένη γενιά» λόγω κακής υγείας».

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην υποστήριξη των μη πτυχιούχων με κακή ψυχική υγεία. Το Ίδρυμα Resolution Foundation ζήτησε να υπάρχει εκτενέστερη υποστήριξη για την ψυχική υγεία στα κολέγια και τα σχολεία και να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί ότι λιγότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν την εκπαίδευση με λίγα προσόντα.

*Mε πληροφορίες από Dazed | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Tαινία: Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν | YouTube

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024