Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ο Μακρόν επιμένει στην αποστολή ευρωπαϊκού στρατού στην Ουκρανία

Γαλλία: Ο Μακρόν επιμένει στην αποστολή ευρωπαϊκού στρατού στην Ουκρανία

«Θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας

O Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξή του στην Παριζιέν επαναφέρει την πρότασή του για αποστολή στρατού των δυτικών στην Ουκρανία προκειμένου να ηττηθεί η Ρωσία και είναι επίσης φανερό ότι δεν βρίσκει σύμφωνους τους Ευρωπαίους.

Μετά τη συνάντηση την Παρασκευή στο Βερολίνο με τον Καγκελάριο Σολτς, ο Γάλλος Πρόεδρος αναγνώρισε σε συνέντευξή του ότι ναι μεν υπάρχει μεγάλη σύγκλιση για τους στόχους και την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά οι δυο χώρες αποκλίνουν στρατηγικά.

Ο Μακρόν επιμένει στην αποστολή ευρωπαϊκού στρατού στην Ουκρανία

Η Γερμανία διαιωνίζει την παράδοση της μη επέμβασης ενώ το γαλλικό δόγμα βασίζεται στην στρατιωτική αυτονομία, ως πυρηνική δύναμη.

«Μπορούμε να το κάνουμε»

Η Γαλλία προετοιμάζει διάφορα σενάρια, ο Μακρόν δεν αποκλείει ότι “θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις” προσθέτοντας “η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Στροφή 180 μοιρών της στάσης του Γάλλου Προέδρου από εκείνη στην αρχή του πολέμου τότε που δεν επιθυμούσε η Δύση να ταπεινώσει την Ρωσία. Ο Μακρόν πλέον θεωρεί το καθεστώς του Κρεμλίνου αντίπαλο που απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης. Δεν πρόκειται να συγχαρεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν γιατί η εκλογή του “είναι ραμμένη”, όπως είπε χαρακτηριστικά “με το θάνατο εκείνων που μάχονται για τον πλουραλισμό στη Ρωσία».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024