Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ταλαντούχος... κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος: Ποιος είναι ο κομιστής των email στο Newsletter Gate με την Ασημακοπούλου

Ο ταλαντούχος… κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος: Ποιος είναι ο κομιστής των email στο Newsletter Gate με την Ασημακοπούλου

O «κομιστής» της λίστας με τα μέιλ αποδήμων κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, πουλέν του Γρηγόρη Δημητριάδη, σύμφωνα με γνωρίζοντες, είχε δώσει δείγματα γραφής, με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ να μην πέφτουν από τα σύννεφα...

Με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου να καίει και να έχει τραβήξει την προσοχή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η κυβέρνηση αποφάσισε να… «θυσιάσει» με συνοπτικές διαδικασίες δύο στελέχη και την Ασημακοπούλου, σε μια προσπάθεια damage control.

Προφανής στόχος να βγει από το κάδρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόμενος ως τιμωρός και να σωθεί ό,τι και όποιος άλλος σώζεται, με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση, μετά την κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR), ζήτημα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και νομικές προεκτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αντιμέτωπος με τον νόμο μπορεί να βρεθεί ο κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, που «καρατομήθηκε» μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, καθώς η έρευνα του Μαξίμου έδειξε άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ήταν ο «κομιστής» της λίστας με τα email, με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα να μην εκπλήσσονται από τις αποκαλύψεις αυτές, δεδομένης της δεινότητάς του στις δημόσιες σχέσεις και την προθυμία του για «εξυπηρετήσεις», με πρωταρχικό στόχο και βασικό μέλημα βεβαίως το καλό του κόμματος .

Τα «ταλέντα» αυτά του κ. Θεοδωρόπουλου το in τα ανέδειξε πρώτο άλλωστε αφού στο πλαίσιο ερευνών για την πολιτική προπαγάνδα, και Ομάδες με σκοπό ζωής.. την αποκάλυψη της Αλήθειας, τη λειτουργία συγκεκριμένων ΜΜΕ και της σίτισης του με κρατική ή με χορηγούμενη με κρατική εντολή διαφήμιση, ανακάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία για την προσωπικότητα, τα έργα και τις ημέρες του κ. Θεοδωρόπουλου.

Με συσταστική από τον Γρηγόρη Δημητριάδη

Ο φέρελπις νέος εντάχθηκε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα των «αρίστων» της ΝΔ, με δυνατή «συστατική επιστολή» από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό και «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχεδόν έναν μήνα πριν ο Νίκος Θεοδωρόπουλος ευχαριστούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη στο πρόσωπό του

Το εντυπωσιακό βιογραφικό με το οποίο έκανε ντεμπούτο ως στέλεχος της ΝΔ, ήταν όντως άξιο προσοχής εξού και μαγνήτισε το ενδιαφέρον μας. Ωστόσο ξεφυλλίζοντας το και στην προσπάθεια διασταύρωσης όσων αναφέρει, τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά με πρώτο την αρκετά μεγάλη απόσταση από την αλήθεια και δεύτερο την αξία της δημιουργικής γραφής, ώστε να εξυπηρετεί στόχους και αφηγήματα περί αρίστων και επιτελικού κράτους.

Βάσει των όσων δήλωνε στο βιογραφικό του ο τέως γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, πριν καλά καλά κλείσει τα 30, εμφανιζόταν να έχει επιτυχίες που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει ούτε στα… 50.

Μεγαλοστέλεχος ο «junior υπάλληλος»

Διατεινόταν ότι δούλευε σε μια από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως στην Ernst & Young, μιας εκ των «big four», ως σύμβουλος επιχειρήσεων, με πηγές να υποστηρίζουν ότι κάνοντας χρήση αυτής της υποτιθέμενης ιδιότητας στα συχνά ταξίδια του ως γραμματέας αποδήμων στο εξωτερικό «πουλούσε άκρες» για δουλειές με ΕΥ, αλλά και το Δημόσιο.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα για όσο καιρό εργαζόταν στην ΕΥ ήταν απλώς «junior υπάλληλος» με την εταιρεία να τονίζει τις περιορισμένες αρμοδιότητες που είχε και να επιβεβαιώνει ότι έληξε η συνεργασία μαζί του το 2023, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στα προφίλ του στα social media και δη στο επαγγελματικό Linkedin θυμήθηκε να γνωστοποιήσει την λήξη της συνεργασίας πολύ πρόσφατα.

Πόρρω απέχουν όμως από την πραγματικότητα και όσα δήλωνε για το ρόλο του στην start-up ενοικίασης αυτοκινήτων. Η ιδιαίτερη επιτυχία της ήταν προφανώς ο λόγος για τον οποίο επέμενε να εμφανίζεται ως συνιδρητής, ενώ ο ρόλος του ήταν πολύ πιο περιφερειακός.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν με βάση αυτό το κάπως «υπερτονισμένο» βιογραφικό του βραβεύτηκε από το Forbes στην κατηγορία στους πιο «πετυχημένους κάτω των 30», αφού φρόντισε να προταθεί για τη λίστα από πρόσωπο και με τρόπο που δύσκολα επιδεχόταν αμφισβήτησης για το αν έπρεπε ή όχι να συμπεριληφθεί.

Ευλόγως με επιφύλαξη αντιμετωπίζονται και τα όσα ακούγονται για το νέο project που εμφανίζεται να τρέχει ως ιδρυτής και αντιπρόεδρος μιας νέας start up εταιρείας, ισχυριζόμενος ότι έχει δημιουργήσει πάνω από… 200 θέσεις εργασίας. Μάλιστα ο εύθικτος κ. Θεοδωρόπουλος μέχρι πρότινος δεν δημοσιοποιούσε το όνομά της για να μην δεχθεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ανήθικες επιθέσεις».

Οι δηλώσεις βέβαια αυτές έγιναν πριν την αποκάλυψη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Το χειροκρότημα και η αυτοπροβολή

Γενικά, ο κ. Θεοδωρόπουλος φροντίζει πάντα να βρίσκεται δίπλα στους «κατάλληλους» ανθρώπους και στην πλευρά του ισχυρού αν και οι επιλογές του μάλλον δεν του βγαίνουν όπως τα υπολόγιζε.

Το χειροκρότημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκδήλωση έχει αφήσει εποχή, με το Χ να του χαρίζει τον τίτλο του «μέγα χειροκροτητή».

Η δράση του στα social media είναι πολύ πλούσια, ξοδεύοντας αρκετό χρόνο στην αυτοπροβολή του με δημοσιεύσεις από συναντήσεις με υπουργούς και μεγαλοστελέχη, όσο φυσικά και για την προώθηση των αναγκαίων «ειδήσεων», σχολίων και «θέσεων» κατόπιν εντολής.

Οι αποκαλύψεις της Ομάδας Αλήθειας της ΝΔ έχουν περίοπτη θέση στις αναρτήσεις του, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω αν αφορά τον Γρηγόρη Δημητριάδη τον οποίο αποθεώνει δοθείσης ευκαιρίας.

Από τα προφίλ του δεν λείπουν φωτογραφίες και βίντεο από συναντήσεις με υπουργούς και κομματικά στελέχη. Έχει ανεβάσει φωτογραφία του με τον Πρωθυπουργό στο Λονδίνο, με τη Νίκη Κεραμέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Μαρία Συρεγγέλα στις Βρυξέλλες και με τη Σοφία Ζαχαράκη.

Υλικό που ίσως αρκετοί θα ήθελαν πλέον να μην υπάρχει δεδομένων των αποκαλύψεων για τη δράση του στο ζήτημα της διαρροής των μέιλ, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λογικά θα φέρει βαρέως την ανάρτηση με τις ευχαριστίες του κ. Θεοδωρόπουλου μόλις ένα μήνα πριν για τη στήριξη στο πρόσωπό του.

Ένα tweet που έμελλέ να διαψευστεί από τα πράγματα…

Στο φόντο των γεγονότων που ακολούθησαν θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος θα είχε ίσως σκεφτεί δυο φορές την ανάρτηση που έσπευσε να κάνει την 1η Μαρτίου, οπότε αποκαλύφθηκε το θέμα της διαρροής των μέιλ.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έτρεξε να υπερασπιστεί την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και αποδεικνύοντας πόσο αδίστακτος είναι 4 ημέρες μετά να ανεβάσει την είδηση για τον εσωτερικό έλεγχο στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλλον για κάποιο λόγο δεν φοβόταν ότι ο έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών θα τον «έκαιγε».

Πλέον το λόγο έχουν οι δικαστικές αρχές, με τον εισαγγελέα να έχει ήδη παρέμβει και την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, με πολλές προεκτάσεις, να βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Όπως φαίνεται ο κ. Θεοδωρόπουλος, που πληροφορίες θέλουν αρχικά να αρνήθηκε σθεναρά να υποβάλει παραίτηση, θα έρθει σε επαφή με τη δικαιοσύνη και όχι μάλλον για να μηνύσει το in που, όπως είπε, τον συκοφάντησε γιατί ανέδειξε τα -αν μη τι άλλο- ανακριβή στοιχεία του βιογραφικού του, ενώ ενδιαφέρον θα είχε να δει κάποιος και τις αντιδράσεις όσων είχαν σπεύσει να τον υποστηρίξουν παρακινώντας τον να ψάξει να βρει τους ψεύτες που «δολοφονούν χαρακτήρες».

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024