Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λιθουανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας Αρβίντας Ανουσάουσκας

Λιθουανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας Αρβίντας Ανουσάουσκας

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν η πρωθυπουργός της Λιθουανίας θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Αμυνας, ο οποίος φέρεται να σχεδιάζει να συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της χώρας.

Ο υπουργός Aμυνας της Λιθουανίας, ο Αρβίντας Ανουσάουσκας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Ints Kalnins), υπέβαλε την παραίτησή του, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας χθες Παρασκευή το βράδυ, χωρίς ν’ αποκαλύψει τους λόγους.

Η πρωθυπουργός Ιγκρίντα Σιμονίτε έλαβε την επιστολή παραίτησης νωρίτερα χθες, ενημέρωσαν οι υπηρεσίες της. Το εάν θα την κάνει αποδεκτή δεν είναι ακόμη σαφές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Αμυνας συγκρούστηκε με την πρωθυπουργό της χώρας

Η κυρία Σιμονίτε αναμένεται να κάνει δήλωση για το θέμα μεθαύριο Δευτέρα, σύμφωνα με λιθουανικά ΜΜΕ. Ο κ. Ανουσάουσκας, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2020, δεν έχει εκφραστεί δημόσια μέχρι στιγμής.

Γενικά στη Λιθουανία οι υπουργοί διορίζονται ή απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους με απόφαση του προέδρου, με πρωθυπουργική εισήγηση. Ο κ. Ανουσάουσκας φέρεται να σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Αμυνας συγκρούστηκε με την πρωθυπουργό και είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος εξαιτίας του τρόπου άσκησης των καθηκόντων του.

Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών

Η Λιθουανία γειτονεύει με τον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ και τη Λευκορωσία, σύμμαχο της Ρωσίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκλαμβάνεται στο Βίλνιους ως άμεση απειλή για τη λιθουανική εθνική ασφάλεια.

Η μικρή χώρα της Βαλτικής, μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του NATO, έχει αυξήσει κατά πολύ τις στρατιωτικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024