Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Τσουνάμι αποκαλύψεων για τη Mονή Αββακούμ - «Δεν καταλάβαινε κανείς τι γινόταν;»

Κύπρος: Τσουνάμι αποκαλύψεων για τη Mονή Αββακούμ – «Δεν καταλάβαινε κανείς τι γινόταν;»

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη Μονή Αββακούμ, το οποίο έδειχνε έναν μοναχό να βγαίνει εκτός εαυτού και να χτυπά γυναίκα με ζωνάρι στο προαύλιο.

Τα ντοκουμέντα αυτά δημοσιεύονται μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για το οικονομικό και ροζ σκάνδαλο μοναχών που ξέσπασε στη μονή, το οποίο περιλαμβάνει από παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπήσεις πιστών μέχρι και σεξουαλικές πράξεις μοναχών.

Σοκαριστικά χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν στη μονή του Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας πως ευθύνη φέρουν ο Μητροπολίτης και η Εκκλησία της Κύπρου.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα έδωσε άνθρωπος μέσα από το μοναστήρι

«Δεν κατάλαβαν οι κάτοικοι; Κανείς; Ο Μητροπολίτης που εμπιστεύτηκε την αδελφότητα δεν καταλάβαινε τι γινόταν εκεί; Δεν μπορεί να μην γνώριζαν», είπε.

Έτσι παρασκεύαζαν… μύρο

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει θαύματα και γιατρεύει ασθένειες.

«Ο “σκηνοθέτης” αυτής της βιντεοταινίας, προκειμένου να την καταστήσει επιβαρυντική και ενοχοποιητική για τους παραπάνω κληρικούς, εμφανίζει έναν εξ αυτών να δίνει εντολή στον άλλον με τη φράση “βάλε μύρο” που ακούγεται. Ουδείς λόγος υπήρχε, εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο, να δοθεί τέτοια εντολή. Η σκηνοθεσία είναι κραυγαλέα», είπε ο δικηγόρος των κατηγορούμενων μοναχών.

«Φαίνεται πως μέσα στην αδελφότητα υπήρχε άλλος κληρικός που συνδεόταν με τον Μητροπολίτη και έδωσε τα περισσότερα στοιχεία. Δεν είναι μόνο καταγγελίες πιστών. Είναι βίντεο από κλειστά κυκλώματα της μονής, δεν γίνεται να έχουν σκηνοθετηθεί αυτά τα βίντεο», συμπλήρωσε η κα Αντωνιάδου.

«Ένιωσα την ανάγκη να κάνω δωρεά»

Πιστή θα αναφέρει στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» πως λόγω προβλήματος υγείας έπρεπε να προχωρήσει σε εξωσωματική, ωστόσο ο Γέροντας της μονής την καθησύχασε.

«Εγώ αυτή τη στιγμή έχω την… στα χέρια μου, γιατί είναι ταγμένο το παιδί. Είχα πάει σε έναν γιατρό και μου είχε πει ότι έχω κάποιο θέμα υγείας και δεν θα μπορέσω να κάνω παιδί και ότι θα πρέπει να προχωρήσω σε εξωσωματική. Εγώ όταν είχα μιλήσει με τον Γέροντα και όταν του είχα βάλει κάτω τις ανησυχίες μου και την επιθυμία μου, μου είχε πει «κόρη μου, σου λέω εγώ ότι δεν έχεις πρόβλημα. Το μωρό σου είναι στα “Φώτα του Καλησπέρα”» και αυτή ήταν η φράση του Γέροντα προς όλες τις κοπέλες που ήθελαν ένα παιδάκι και δεν τα κατάφερναν».

Όπως θα πει η ίδια, μετά από 3 μήνες έμεινε έγκυος.

«Μία κοπέλα, η οποία είχε πρόβλημα με την καρδιά της, η ίδια δεν το ήξερε και όταν ο Σταυρός του Αγίου Πορφυρίου, όταν την σταύρωσε και κόλλησε στην καρδιά, στο στήθος της λέει “κόρη μου, εδώ ο σταυρός δείχνει ή ότι κάτι έχεις ή ότι κάτι είχες ή ότι θεραπεύεσαι”. Το έψαξε η κοπέλα και όντως είχε κάποιο θέμα με την καρδιά και έπρεπε να μπει χειρουργείο».

Όλα τα παραπάνω την έκαναν να νιώσει την ανάγκη να κάνει δωρεά στη μονή.

«Ήθελε να γράψουμε δωρεάν το χωράφι στην Εκκλησία»

Άλλη μαρτυρία θα αναφέρει τα εξής:

«Τον παρακολουθούσα μέσα από την τηλεόραση και διάφορες αναρτήσεις του. Είχαμε μόνο μία τηλεφωνική επικοινωνία μία φορά. Μέσα από κοινούς γνωστούς βρήκε το τηλέφωνό μου, με κάλεσε για να με ρωτήσει αν δίνω τη συγκατάθεσή μου να δοθεί ένα χωράφι, το οποίο είχε ο πατέρας μου μαζί με ξαδέλφια και άλλους συγγενείς, στην Εκκλησία».

«Αρχικά εγώ κατάλαβα ότι θα ήθελε να αγοράσει το χωράφι αυτός η το μοναστήρι, για να το χρησιμοποιήσει για σκοπούς, όπως μου είπε, να καλλιεργούν διάφορα ζαρζαβατικά μέσα. Απ’ ότι κατάλαβα από τη συζήτηση κατάλαβα ότι ήθελε δωρεάν το χωράφι, να το γράψουμε δωρεάν στην εκκλησία».

Για τις δωρεές των πιστών ανέφερε πως έχει ακούσει πως ορισμένοι έχουν δώσει από 1.000 έως 4.000 ευρώ.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024