Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στερεύει η υπομονή των αγροτών - Ζητούν άμεσες λύσεις στη νέα συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Στερεύει η υπομονή των αγροτών – Ζητούν άμεσες λύσεις στη νέα συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Με την υπομονή των αγροτών να στερεύει, ζητούν άμεσες λύσεις και απαντήσεις -που δεν έχουν δοθεί ώς σήμερα- από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα προβλήματά τους

Νέα συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εκπροσώπους φορέων αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την υπομονή των αγροτών να στερεύει, ζητούν άμεσες λύσεις και απαντήσεις -που δεν έχουν δοθεί ώς σήμερα- από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα προβλήματά τους. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 11:30. Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

«Δώσαμε έναν οργανωμένο αγώνα και συντεταγμένα κάναμε τις κινητοποιήσεις μας»

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί στις 11 Μαρτίου, όπου 15μελής αντιπροσωπεία τους είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είχαν ζητήσει να μην υπάρξει αλλαγή της χρήσης γης στη Θεσσαλία και εξέφρασαν την ανάγκη να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπός τους Ρίζος Μαρούδας δήλωσε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για το master plan της ολλανδικής εταιρείας υποστηρίζοντας ότι «φαίνεται να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα».

«Στις κινητοποιήσεις αναδείχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας, αλλά θέλουμε και λύσεις. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί το οικιακό ρεύμα έχει τιμή 8,3 λεπτά και πρέπει να επαναφέρουμε το πλαφόν στα 7 λεπτά. Δώσαμε έναν οργανωμένο αγώνα και συντεταγμένα κάναμε τις κινητοποιήσεις μας. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματά μας. Έξι μήνες μετά έγιναν λίγα πράγματα σε σχέση με χρονοδιαγράμματα, καταστροφές και αποζημιώσεις, αλλά και πρόγραμμα για τα 350.000 στρέμματα που δεν θα καλλιεργηθούν», τόνισε ο κ. Μαρούδας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αναπλήρωση τους εισοδήματος «για να σταθούν στα πόδια τους οι αγρότες», μεταφέροντας όπως χαρακτηριστικά είπε «την πραγματική εικόνα στη Θεσσαλία, διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματά μας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, θα έχουν καταβληθεί μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. «Χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα μιας και ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος» είπε μεταξύ άλλων.

Τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, είχε παραδεχθεί ο Μητσοτάκης

Στην παραδοχή ότι τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντησης με τους αγρότες της Θεσσαλίας χωρίς ωστόσο, για μία ακόμη φορά να δίνει λύσεις.

«Ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. (…) Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει προχωρήσει η συζήτηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιστροφή πρόσθεσε, να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024