Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Γέμισαν με τρακτέρ την Αγιά Λάρισας

Αγρότες: Γέμισαν με τρακτέρ την Αγιά Λάρισας

Οι αγρότες διεκδικούν αποζημιώσεις για τις ζημιές του «Daniel» και τον παγετό του περασμένου Μάρτη

Με μια μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, την οποία γέμισαν με τρακτέρ, οι αγρότες της Λάρισας συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας αιτήματα για την επιβίωσή τους.

Ειδικότερα, σήμερα, ημέρα της συνάντησης των Θεσσαλών αγροτών με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Αγιάς, πραγματοποιώντας συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς.

Οι αγρότες διεκδικούν αποζημιώσεις για τις ζημιές του «Daniel» και τον παγετό του περασμένου Μάρτη

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αγιάς

Οι αγρότες διεκδικούν αποζημιώσεις για τις ζημιές του «Daniel» και τον παγετό του περασμένου Μάρτη. Να σημειωθεί ότι οι  δενδροκαλλιεργητές δεν έχουν λάβει ούτε καν προκαταβολή της αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τον «Daniel», ενώ οι συνάδελφοί τους από τη γειτονική Μαγνησία έλαβαν προκαταβολή αποζημίωσης.

Να σημειωθεί ότι, ο ΕΛΓΑ την περασμένη εβδομάδα, με ανακοίνωσή του απαντούσε ότι δεν θα καταβληθούν αποζημιώσεις, καθώς οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, δεν υπέστησαν ζημιές από τις θεομηνίες Daniel και Elias. Στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ υπεβλήθησαν 156 δηλώσεις ζημίας, οι οποίες αφορούν 2.224 στρέμματα δενδροκαλλιεργειών, εκ των οποίων μόνο στα 105,1  στρέμματα εκτιμήθηκαν ζημίες της τάξεως 30%- 100%.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024