Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο υποθαλάσσιος φωτισμός του λιμανιού τα αλλάζει όλα στο Παράλιο Άστρος

Ο υποθαλάσσιος φωτισμός του λιμανιού τα αλλάζει όλα στο Παράλιο Άστρος

Αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού του Παράλιου Άστρους.

Άλλη όψη απέκτησε το λιμάνι στο Παράλιο Άστρος μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του νέου υποθαλάσσιου φωτισμού. Ο νέος υποθαλάσσιος φωτισμός αναβαθμίζει αισθητικά το λιμάνι, που τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερα σκάφη.

Το έργο είχε αρχικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 192.000,00€. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Η προθεσμία περαίωσής του ήταν εκατό (100) ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η πράξη αφορούσε την προμήθεια και εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία υποβρυχίων προβολέων LED (Light Emitting Diode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας στο Λιμένα του Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Όπως υποστηρίζει η δημοτική Αρχή Βόρειας Κυνουρίας, η προμήθεια και τοποθέτηση των υποβρυχίων προβολέων LED, πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και του καλλωπισμού του λιμανιού, θα διευκολύνει τη Ναυσιπλοΐα των εισπλεόντων/εκπλεόντων σκαφών, με αποτέλεσμα τον εύρυθμο και ασφαλή κατάπλου, την πρόσδεση, την παραμονή και τον απόπλου των σκαφών και θα συμβάλλει με άμεσο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου αναβαθμίζεται το σημαντικότερο λιμάνι του Δήμου μας, το λιμάνι του  Παραλίου Άστρους, το οποίο αλλάζει όψη, λειτουργικά και αισθητικά. Το εξαιρετικό  αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακά και ομοιόμορφα φωτισμένος βυθός, δημιουργώντας μια ξεχωριστή και μοναδική ατμόσφαιρα. Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση 10 καινούργιων αυτοματοποιημένων συστημάτων παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος (pillar). Υλοποιούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος να καταστεί ένας ανταγωνιστικός και ελκυστικός τουριστικός και επενδυτικός προορισμός».

Sports in

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο 21ος τελικός και θα διεκδικήσει το 12ο ευρωπαϊκό

Η ομάδα του Τσους Ματέο το βράδυ της Κυριακής (26/5) απέναντι στον Παναθηναϊκό θα προσπαθήσει να κάνει το back to back.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024