Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Epic: Επί νέας ηλεκτρικής βάσης

Skoda Epic: Επί νέας ηλεκτρικής βάσης

Η Skoda δίνει τις πρώτες συστάσεις για το μεθεπόμενο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της, ένα μικρό SUV που αναμένεται το 2025

Hτσεχική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να λανσάρει έξι νέα ηλεκτροκίνητα με ορίζοντα το 2026 και πλέον δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για το ένα από αυτά, ένα μικρό SUV που θα λειτουργήσει ως ηλεκτρική εναλλακτική του Kamiq και θα ονομάζεται Epiq με την Skoda να το συνοδεύει με τον χαρακτηρισμό «μικρό αλλά επικό».


Αφετηρία για το νέο μοντέλο με μήκος 4,1 μέτρων θα αποτελέσει πιθανότατα η αρχιτεκτονική MEB Entry του ομίλου VW η οποία, είναι μια νέα μικρότερη εκδοχή της ήδη γνωστής πολυχρηστικής πλατφόρμας του γερμανικού Group, ΜΕΒ, και η οποία έδωσε το στίγμα της στην αθέατη πλευρά του μικρού hatchback VW ID.2all Concept που παρουσιάστηκε το 2023.

Επιστρέφοντας στο Epiq, παρά το γεγονός ότι το νέο μοντέλο θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το Kamiq, οι εξασφαλίσεις της ηλεκτρικής τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τη διάταξη, το καθιστούν ακόμα πρακτικότερο σε σχέση με το εισαγωγικό SUV της Skoda καθώς ο χώρος αποσκευών θα ξεκινά από τα 490 λίτρα, μέγεθος αυξημένο κατά 20% σε σχέση με το συμβατικό, αντίστοιχης κατηγορίας μοντέλο της φίρμας.

Αν και προς το παρόν δεν δίνονται στη δημοσιότητα για το είδος της τεχνολογίας και για την χωρητικότητα της μπαταρίας, αυτή σύμφωνα με τις συστάσεις θα προσφέρει αυτονομία έως 400 χλμ. Στα στοιχεία που κοινοποιεί η Skoda συγκαταλέγεται και η αρχική τιμή του η οποία θα ξεκινά από τα 25.000 ευρώ.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι κατά πόσο η νέα μικρότερη αρχιτεκτονική θα «έχει χώρο» και για εκδόσεις με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τετρακίνηση, αν και αυτό θα πρέπει να θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο που όμως θα αφορά εκδόσεις των μοντέλων που θα βασίζονται σε αυτήν οι οποίες θα βρίσκονται στο άνω άκρο της γκάμας.

Σε επίπεδο σχεδίασης, το Epiq θα υπακούσει στο νέο σχεδιαστικό κώδικα της Skoda ο οποίος φέρει την ονομασία «Modern Solid» και αποσκοπεί σε μια πιο επιβλητική όσο και pop εικόνα όπως άλλωστε αποδεικνύουν οι πρώτες εικόνες του μικρού SUV με την σαφώς περιπετειώδη εμφάνιση, την αφθονία προστατευτικών περιμετρικά του αμαξώματος, την ιδιαίτερη γρίλια και λεπτομέρειες όπως το φωτιζόμενο λογότυπο πίσω, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και οι ράγες οροφής.

Εκτός από το Epiq που έχει δρομολογηθεί για το 2025, η Skoda θα παρουσιάσει επίσης το μεγαλύτερο Elroq το οποίο θα εμφανιστεί πριν την εκπνοή του 2024 ενώ το 2026 οι νέες εκδοχές του Enyaq και Enyaq Coupe που θα δώσουν την σκυτάλη σε ένα ηλεκτρικό station wagon στο μέγεθος της Octavia και ενός ακόμα επταθέσιου SUV το οποίο θα ακολουθήσει τα σχεδιαστικά πρότυπα του του Vision 7S.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024