Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια σημαντική διάσταση για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Εθνική ομάδα

Μια σημαντική διάσταση για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Εθνική ομάδα

Θα είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά να στείλει παίκτες από την Κ19 στην πρώτη ομάδα αλλά θα είναι το ίδιο σημαντικό και για την Εθνική μας ομάδα

Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού κατάφερε αυτό που φάνταζε με θαύμα πριν από τον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο. Πήρε μια τεράστια πρόκριση απέναντι στους Βαυαρούς και θα δώσει το παρών στο final 4 του Youth League, διεκδικώντας έναν μεγάλο ευρωπαϊκό τίτλο.

Κι αυτό έχοντας πριν τους βαυαρούς αποκλείσει την Ίντερ και τη Λανς. Με λίγες λέξεις, τα νεαρά παιδιά του συλλόγου απέκλεισαν σπουδαίες ομάδες από το ιταλικό, το γερμανικό και το γαλλικό πρωτάθλημα.

Όσα μπράβο κι αν πει κάποιος φαντάζουν, και είναι, λίγα για το μέγεθος του κατορθώματος των νεαρών παικτών του Ολυμπιακού και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει.

Ασφαλώς μιλάμε για παιδιά τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν το αύριο της ομάδας του λιμανιού και να δώσουν μια νέα πνοή κι ένα νέο όραμα στον σύλλογο, καθώς όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει για κάθε ομάδα να προωθεί παίκτες από την ακαδημία της στην πρώτη ομάδα.

Κι όχι απλά να προωθεί κάποιους παίκτες, αλλά αυτά τα παιδιά να μπορούν να έχουν και σημαντικό ρόλο στην ομάδα χτίζοντας μια καλή καριέρα.

Γι’ αυτό λοιπόν και είναι σημαντικό για τον οργανισμό του Ολυμπιακού να διαμορφώσει ένα μέλλον στο οποίο η ακαδημία θα έχει να προσφέρει πολλά. Το είχε κάνει πριν λίγα χρόνια η ομάδα του Πειραιά και δείχνει αν μη τι άλλο έτοιμη να το κάνει και τώρα, δημιουργώντας μια νέα φουρνιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Θα είναι δίχως άλλο πολύ σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» να μπορέσουν να εντάξουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας Έλληνες παίκτες που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Κι εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθούμε και σε μια άλλη παράμετρο της εντυπωσιακής πορείας της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού, στη διοργάνωση του Youth League.

Θα είναι λοιπόν όπως προαναφέραμε μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά να στείλει παίκτες από την Κ19 στην πρώτη ομάδα αλλά θα είναι το ίδιο σημαντικό και για την Εθνική μας, να εξελιχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα παιδιά αυτής της «φουρνιάς» από την ακαδημία του Ολυμπιακού.

Κι αυτή είναι επίσης μια πολύ σημαντική διάσταση της προσπάθειας που πρέπει να γίνει για να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι ταλαντούχοι παίκτες που έχουν λάμψει στην κορυφαία διοργάνωση.

Το όφελος και για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι μεγάλο από την εξέλιξη αυτών των παιδιών και την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ήδη έχουν σπουδαίες παραστάσεις παίζοντας στο Youth League και μάλιστα απέναντι σε τεράστιους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Μπάγερν και η Ίντερ.

Και μέσα από τη σωστή διαδικασία μπορούν να είναι το «αύριο» του Ολυμπιακού αλλά και της Εθνικής μας ομάδας.

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024