Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη in: Η 11χρονη μαθήτρια με το μικρό τσεκούρι και τα «επεισόδια» γονιών με δασκάλους

Αποκάλυψη in: Η 11χρονη μαθήτρια με το μικρό τσεκούρι και τα «επεισόδια» γονιών με δασκάλους

Πρωτοφανές περιστατικό σε δημοτικό σχολείο των δυτικών προαστίων

Μεγάλη ανησυχία σε γονείς και  μαθητές σχολείου της δυτικής Αττικής αλλά και προστριβές με το  εκπαιδευτικό προσωπικό   φαίνεται να έχει προκαλέσει –όπως αποκαλύπτει το in – περιστατικό  επανειλημμένης μεταφοράς  κι επίδειξης   μικρού ….αναρριχητικού   τσεκουριού από 11χρονη μαθήτρια, το οποίο είχαν αγοράσει οι οικείοι της.

Με τους γονείς  των μαθητών  να αποδίδουν σε δασκάλους του εν λόγω σχολείου προσπάθεια απόκρυψης  και υποβάθμισης  των  συγκεκριμένων  συμβάντων με δεδομένους τους κινδύνους που μπορεί να διέτρεχαν τα παιδιά τους  . Κι οι δάσκαλοί να μιλούν από την πλευρά τους, για υπερβολές και για προσεκτική διαχείριση των εν λόγω περιστατικών.

Σύμφωνα λοιπόν με ηλεκτρονική αλληλογραφία γονέων κι εκπαιδευτικών   η αναστάτωση ξεκίνησε όταν στις 12 Ιανουαρίου 2024 τέθηκε  ερώτηση   από την μητέρα και τον πατέρα ενός παιδιού στον Σύλλογο Γονέων, αν η διεύθυνση του σχολείου   τους είχε ενημερώσει για την εμφάνιση «αιχμηρού αντικειμένου»  στον προαύλιο χώρο του σχολείου, κατά την ώρα του διαλλείματος.

Ακολούθησε συνάντηση με την διευθύντρια του σχολείου   όπου φέρεται να επιβεβαιώθηκε  η επίδειξη μικρού τσεκουριού από  την μαθήτρια. Με συμπληρωματική αναφορά ότι  δεν υπήρχε γνωση πόσο καιρό  μετεφερε η 11χρονη το εν λόγω επικίνδυνο   αντίκείμενο και γιατί το έπραξε  .

Μεγάλη αναστάτωση

Συμπληρώνοντας ότι  υπήρξε σχεδιασμός για την  άφιξη ψυχολόγου στο σχολείο.   Η υπόθεση με το τσεκούρι στο  σχολείο»  φαίνεται να  έγινε ευρύτερα γνωστό  όταν στις 29 Ιανουαρίου στάλθηκε από τους εκπαιδευτικούς  ηλεκτρονικό σημείωμα προς όλους τους γονείς  όπου  ζητείτο να   ελέγχουν τις τσάντες των παιδιών τους  « ώστε να μην περιέχουν αντικείμενα που απαγορεύονται στο σχολείο, όπως αιχμηρά αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια, μεγάλο χρηματικό ποσό χρημάτων».

Μετά από αυτό υπήρξε  περαιτέρω ανησυχία σε πολλούς γονείς   που άσκησαν   έντονη κριτική στα μέλη του  εκπαιδευτικού προσωπικού για   εσφαλμένη διαχείριση του περιστατικού και για παραπληροφόρηση τους.  Από την   άλλη πλευρά  σε απάντηση των δασκάλων του συγκεκριμένου σχολείου σημειωνόταν ότι  «το εν λόγω  αντικείμενο ήρθε δύο φορές στο σχολείο.

Την πρώτη φορά λίγο πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ήταν τότε που κρυμμένο κατέβηκε στο διάλειμμα και μόλις τότε είχε αγοραστεί από τους γονείς(!) .

Η δεύτερη φορά ήταν 4 ημέρες μετά την επιστροφή   από τις γιορτές, και ήταν τότε που το αντιλήφθηκε η δασκάλα. Αμέσως ξεκίνησε η διερεύνηση και η αντιμετώπιση του συμβάντος με παιδαγωγική λεπτότητα και χειρισμούς, αλλά και με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι δήλωσε το παιδί

Έγιναν αλλεπάλληλες συζητήσεις με το παιδί, ώστε να διερευνηθεί εις βάθος η πράξη και η σκοπιμότητα της. Το παιδί κατανόησε απόλυτα την επικινδυνότητα του αντικειμένου, δήλωσε τη μεταμέλειά του και τη μη επανάληψη της πράξης. Ήταν μια απερίσκεπτη παιδική πράξη χωρίς καμία υποψία επιθετικού υπόβαθρου και διάθεση χρήσης, ήθελε να το δείξει στους συμμαθητές της. Έγιναν αλλεπάλληλες συζητήσεις με τη γονέα τόσο από τη δασκάλα όσο κι από εμένα για τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα τέτοιων πράξεων και για την ευθύνη του κάθε γονέα να έχει τον έλεγχο των αντικειμένων που φέρνει το κάθε παιδί στο σχολείο. Η γονέας παραδέχθηκε και ανέλαβε την ευθύνη του ελλιπούς ελέγχου».

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024