Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι χαμαλοδουλειές που έκανε ο Τζένσεν Γουάνγκ πριν ιδρύσει την Nvidia

Οι χαμαλοδουλειές που έκανε ο Τζένσεν Γουάνγκ πριν ιδρύσει την Nvidia

Ο Τζένσεν Χουάνκ πιστώνει μέρος της επιτυχίας του στο ισχυρό εργασιακό ήθος που απέκτησε δουλεύοντας ως λαντζέρης στο Denny’s

Ο Τζένσεν Χουάνκγ είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, του κατασκευαστή τσιπ αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που τροφοδοτεί την επανάσταση της AI, αλλά δεν ήταν πάντα ο CEO ενός τεχνολογικού κολοσσού.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Stanford’s Graduate School of Business, ο Χουάνγκ αναπόλησε όταν δούλευε για το μεροκάματο στην αρχή της καριέρας του για να εξηγήσει πώς έχει αναπτύξει το εργασιακό ήθος του για να πετύχει ως Διευθύνων Σύμβουλος.

«Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή για μένα… θυμηθείτε ότι ήμουν λαντζέρης», είπε ο Χουάνγκ.

Ο Χουάνγκ αναφερόταν στην πρώτη του δουλειά στο Denny’s, που χαριτολογώντας αποκαλούσε το «alma mater» του, δηλαδή η σχολή από την οποία αποφοίτησε

«Ήμουν ίσως ο καλύτερος λαντζέρης πιάτων στο Denny’s … Έπλυνα τα πιάτα μέχρι που άστραφταν», είπε.

Ο πιο καλός λαντζέρης

Αργότερα, ο Χουάνγκ του ήρθε η ιδέα για τη Nvidia καθώς έτρωγε σε ένα εστιατόριο Denny’s με τους συνιδρυτές του Κρις Μαλατσόφσκι και Κέρτις Πρίεμ το 1993.

Παρουσίασε την ιδέα στον προηγούμενο εργοδότη του Γουίλφρεντ Κόριγκαν, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της LSI Logic, ο οποίος την χαρακτήρισε «ένα από τα χειρότερα πλασαρίσματα που είχε ακούσει ποτέ», είπε ο Χουάνγκ.

Ωστόσο, ο Κόριγκαν έπεισε τον ιδρυτή της Sequoia Capital, Ντον Βαλεντάιν, να επενδύσει στη Nvidia λόγω του ισχυρού εργασιακού ήθους του Χουάνγκ.

Ο Χουάνγκ είπε ότι έχει δουλέψει εξίσου σκληρά ως υπάλληλος όπως καθαρίζοντας τουαλέτες στο παρελθόν – και φρόντισε το κοινό να μάθει ότι ήταν πολλές τουαλέτες. «Έχω καθαρίσει περισσότερες τουαλέτες από όλους σας μαζί», είπε αστειευόμενος.

Ο προσιτός CEO

Μιλώντας στη σκηνή, φορώντας το σήμα κατατεθέν του δερμάτινο μπουφάν, ο Χουάνγκ είπε ότι τα στελέχη πρέπει να είναι προσιτά στους υπαλλήλους τους.

Αντί να απομονώνονται, είπε ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι πρέπει να έχουν τις πιο άμεσες αναφορές – έχει 50 άτομα που διοικεί άμεσα. Είπε ότι ενθαρρύνει τους υπαλλήλους όλων των επιπέδων να μοιραστούν τα σχόλιά τους και να έρθουν σε αυτόν για βοήθεια.

Ωστόσο, στο παρελθόν έχει αναγνωρίσει ότι η διαχείριση μιας εταιρείας δεν είναι καθόλου εύκολη.

Το στήσιμο της Nvidia «ήταν ένα εκατομμύριο φορές πιο δύσκολο. από ό,τι περίμενε», είπε σε ένα επεισόδιο του τεχνολογικού podcast “Acquired” πέρυσι. «Κανείς που έχει σώας τας φρένας δεν θα το έκανε», πρόσθεσε.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024