Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Για νέα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας κάνει λόγο ο Al Masirah

Υεμένη: Για νέα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας κάνει λόγο ο Al Masirah

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah που πρόσκειται στους Χούθι έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 πλήγματα κατά στόχων στην Υεμένη, τα οποία απέδωσε στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Αναφορές για νέα αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι Χοντέιντα και άλλες παράκτιες περιοχές της Υεμένης, μετέδωσε χθες Δευτέρα ο προσκείμενος στους Χούθι τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah, ο οποίος αποδίδει τις επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας που προστατεύουν τα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα (φωτογραφία αρχείου του Sky News, επάνω, από βρετανικό πλήγμα κατά των Χούθι στην Υεμένη).

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους

Το Al Masirah έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 πλήγματα στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τέσσερα εκ των οποίων είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ισα.

Την περασμένη Τετάρτη, πύραυλος των Χούθι έπληξε το εμπορικό πλοίο True Confidence υπό σημαία Μπαρμπέιντος, προκαλώντας τον θάνατο τριών μελών του πληρώματος.

Ηταν το πρώτο φονικό πλήγμα των Χούθι από την έναρξη των επιθέσεών τους τον Νοέμβριο για να εκφράσουν – όπως ισχυρίζονται – την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους απέναντι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ημέρες πριν τη φονική πυραυλική επίθεση στον Κόλπο του Αντεν, βυθίστηκε λίγο μακρύτερα το υπό σημαία Μπελίζ φορτηγό πλοίο Rubymar το οποίο είχε χτυπηθεί από πύραυλο των Χούθι στις 18 Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συνεχίζουν τις επιθέσεις

Στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, προχθές Κυριακή, ο Αμπντούλ-Μαλίκ αλ-Χούθι, επικεφαλής της Ansar Allah (Χούθι), ανέφερε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν την εκστρατεία τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, μετέδωσε η Press TV.

Ο Αμπντούλ-Μαλίκ αλ-Χούθι επαίνεσε τον λαό της Υεμένης για τη διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων υπέρ της Παλαιστίνης σ’ ολόκληρη τη χώρα σ’ εβδομαδιαία βάση.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς ότι οι επιχειρήσεις της Υεμένης κατά του Ισραήλ, των πλοίων που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ερυθρά Θάλασσα τυγχάνουν ολόθερμης λαϊκής υποστήριξης, ισχυρίστηκε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024