Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «ηλεκτρικά όνειρα» του πρωθυπουργού που έγιναν «καπνός»

Τα «ηλεκτρικά όνειρα» του πρωθυπουργού που έγιναν «καπνός»

Πριν από μερικές ημέρες, η Next.e.GO, ανακοίνωσε πως βρίσκεται στα πρόθυρα να βαρέσει «κανόνι» ξεκινώντας άμεσα διαδικασίες εκκαθάρισης και αναζήτησης χρηματοδότη.

Τέσσερα χρόνια μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το μεγαλόπνοο σχέδιο της γερμανικής Next.e.GO που θα επένδυε στην Ελλάδα ιδρύοντας εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα όνειρα έγιναν «καπνός».

Το success story που παρουσιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2020 σκόρπισε στους πέντε ανέμους. Πριν από μερικές ημέρες, η Next.e.GO, ανακοίνωσε πως βρίσκεται στα πρόθυρα να βαρέσει «κανόνι» ξεκινώντας άμεσα διαδικασίες εκκαθάρισης και αναζήτησης χρηματοδότη.

Έφτασε η μέρα της κρίσης

Η εταιρεία δεν κατάφερε να κερδίσει το επιθυμητό μερίδιο στην αγορά και ως εκ τούτου βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλα οικονομικά προβλήματα και σημαντική έλλειψη ρευστότητας.

Η ταφόπλακα στην επένδυση βέβαια είχε μπει από το καλοκαίρι του 2022 όταν η Next.e.GO υπέγραψε συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία για την κατασκευή εργοστασίου κοντά στο Τέτοβο που θα περιελάμβανε 900 θέσεις εργασίας και θα παρήγαγε έως και 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο. Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά οι περισσότεροι από τους 300 εργαζόμενους της εταιρείας ενημερώθηκαν για την αρνητική εξέλιξη και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Η εταιρεία μάλιστα ενημέρωσε ότι η διαδικασία εκκαθάρισης ήταν αναπόφευκτη «εν μέσω δυσμενών εξελίξεων και προκλήσεων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και αστάθειας στις κεφαλαιαγορές».

16 Δεκ 2020

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Electric Cars e.GO Made in Greece» με αφορμή την «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα που μετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελικά, το μόνο που έμεινε είναι το βίντεο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024