Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα για τα χειρουργεία με νόμο - φακελάκι - Για «μεγάλη μεταρρύθμιση» μιλάει ο Γεωργιάδης

Πρεμιέρα για τα χειρουργεία με νόμο – φακελάκι – Για «μεγάλη μεταρρύθμιση» μιλάει ο Γεωργιάδης

Πρώτη επίσημη πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία με ένα επικοινωνιακό σόου από τον υπουργό Υγείας μαζί με τον πρώτο ασθενή που «έγραψε ιστορία στο ΕΣΥ».

Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στο πλαίσιο του πρώτου απογευματινού χειρουργείου, με τον νέο νόμο-φακελάκι πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας κατέφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 16:00 με την πολυμελή συνοδεία του και συνοδευόμενος από δεκάδες φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους, προκειμένου να παρευρεθεί στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο θα πραγματοποιούνταν ακόμα ένα απογευματινό χειρουργείο.

Εκεί συνάντησε τον ασθενή που κατά πάσα πιθανότητα το κόστος του χειρουργείου του καλύφθηκε από το κράτος όπως και στα περισσότερα πρώτα χειρουργεία στα νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα χαιρετώντας τον ασθενή του είπε πως αποτελεί «ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του ΕΣΥ», κάτι που ισχύει σε κάθε περίπτωση καθώς ο ασθενής περίμενε από το 2019 για να χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τέσσερα χειρουργεία αναμένονται να διεξαχθούν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και ένα στο ΑΧΕΠΑ. Όσον αφορά στην Αθήνα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, στον Ευαγγελισμό ειδικοτερα. Αντίθετα, οι γιατροί δηλώνουν πως δεν υπάρχει προσωπικό ούτε για τα πρωινά χειρουργεία.

Σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, o υπουργός υγείας ανέφερε τα εξής

Με τους Υφυπουργούς Υγείας κ. Θεμιστοκλέους και Βαρτζόπουλο βρεθήκαμε σήμερα στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «ΑΧΕΠΑ» όπου και πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα Απογευματινά Χειρουργεία στο ΕΣΥ. Ο πρώτος ασθενής, ο κύριος Εμμανουηλίδης Γιάννης 67 ετών, περίμενε για να χειρουργηθεί από το 2019, προσήλθε για αρθοπλαστική γόνατος. Έκανε ο ίδιος δηλώσεις στην κάμερα, κατόπιν επιθυμίας του και κυριολεκτικά με δάκρυα στα μάτια, μας ευχαρίστησε για την λύση που του δώσαμε. Παράλληλα με το χειρουργείο αυτό, στο ίδιο Νοσοκομείο έγιναν άλλα 2 χειρουργεία.

«Παπαγεωργίου», «ΑΧΕΠΑ», Νοσοκομείο Καβάλας και Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως τα Νοσοκομεία που πραγματοποίησαν χειρουργεία πρώτα από όλη την Χώρα. Τελικά η Βόρεια Ελλάδα έδωσε τον παλμό σε αυτή τη Μεταρρύθμιση. Από αύριο ξεκινούν σε πολλά ακόμη Νοσοκομεία και την Πέμπτη στον «Ευαγγελισμό». Παρά και τους δικούς μας φόβους η Μεταρρύθμιση φαίνεται ότι ξεκινά πολύ καλά και οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού κατά δεκάδες σε όλη τη Χώρα.

Αισθάνομαι Υπερήφανος που δεν διστάσαμε και προχωρήσαμε αυτή την φορά στην πράξη. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την Εμπιστοσύνη Του και τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους για την σκληρή του δουλειά. Κυρίως όμως ευχαριστώ τους χειρουργούς, τους αναισθησιολόγους, τους νοσηλευτές και όλο το λοιπό προσωπικό σε όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας, που από τις πρώτες κιόλας μέρες της Μεταρρύθμισης έδωσαν Ψήφο Εμπιστοσύνης.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024