Ενεργειακή αναβάθμιση 40 σχολικών μονάδων σε 9 Δήμους της Αττικής
Προσδοκώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 30%.
Στην ενεργειακή αναβάθμιση 40 σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε 9 Δήμους της Αττικής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, καθώς δρομολογήθηκε η άμεση ένταξή τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021 – 2027».
«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την “πράσινη” Αττική που θέλουμε. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε στους πολίτες. Αναβαθμίζουμε τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης. Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Υλοποιώντας πολιτικές με ισχυρό περιβαλλοντικό στις σχολικές μας μονάδες, απαντάμε έμπρακτα στα επίκαιρα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης και της εξοικονόμησης ενέργειας».
Σε ποιους Δήμους
Ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποίησης των έργων ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Το έργο -που υλοποιείται, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης- αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια των Δήμων Αθηναίων, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Γλυφάδας, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Καισαριανής, Μεταμόρφωσης και Φυλής.
Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολικών μονάδων, με την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης των σχολικών αιθουσών (και των λοιπών λειτουργικών χώρων) και την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης-διαχείρισης ενέργειας.
Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής: «Δημιουργούμε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Και μαθαίνουμε στα παιδιά μας να προστατεύουν το περιβάλλον, βιωματικά, μέσα από τη σχολική καθημερινότητα. Η αναβάθμιση των δομών της δημόσιας εκπαίδευσης βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας. Και σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουμε».
Επισημαίνεται ότι με την ενεργειακή αναβάθμιση των εν λόγω κτηρίων, συνολικής επιφάνειας άνω των 52.000 τ.μ., θα επιτευχθεί ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 30%, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής.
- ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για τις επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις υγείας στο Ιράν
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μπορεί να προσποιηθεί κανείς ότι είναι πλούσιος;
- Μόρις: «Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442