Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η Αλεξανδρούπολη έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Β. Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια»

«Η Αλεξανδρούπολη έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Β. Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια»

Στο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Με την ευκαιρία διοργάνωσης του πρώτου CityHub Event στην Αλεξανδρούπολη ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Ζαμπούκης σημειώνει στην συνέντευξη που παραχώρησε για το ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, πως η πόλη του, ήδη κέρδισε έναν πρωταγωνιστικό  ρόλο στη Β. Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Τι περιμένετε από το  East Macedonia Thrace Forum II που γίνεται στο Δήμο σας και ποια η δική σας ατζέντα θεμάτων που θέλετε να προωθήσετε; 

Πριν ακριβώς από έναν χρόνο, όταν πραγματοποιήθηκε το 1ο East Macedonia and Thrace Forum, δε σας κρύβω ότι οι προσδοκίες ήταν μεγάλες καθώς μέσα από όλες τις συζητήσεις αναλύθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας μέσα από την ανάπτυξη όχι μόνο του λιμανιού αλλά και της αναβάθμισης και επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου. Δυστυχώς, το δυστύχημα στα Τέμπη πάγωσε τον χρόνο και οι σχετικές διαδικασίες έμειναν στάσιμες. Αυτό που θέλω να τονίσω μέσα από το βήμα που μου δίνει το φόρουμ είναι ότι η Αλεξανδρούπολη δεν μπορεί να περιμένει! Έχει ήδη μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης και εξέλιξης και με τις ίδιες ανοδικές τάσεις να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να βλέπουμε απτά αποτελέσματα όχι μόνο σε περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο.  

Ποιες είναι οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αλεξανδρούπολης; 

Η Αλεξανδρούπολη έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Β. Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια. Η παρουσία του FSRUτην καθιστά ενεργειακή πύλη για τη ΝΑ Ευρώπη και πυλώνα ασφαλείας για τη χώρα μας. Παράλληλα, τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης αυξάνουν την τοπική της υπεραξία, και λειτουργούν ως πόλο έλξης για νέα επενδυτικά σχήματα με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την τοπική οικονομία. Αντίστοιχα, η Αλεξανδρούπολη έχει καταφέρει και διεκδικεί υπολογίσιμη μερίδα και στον τομέα του τουρισμού αυξάνοντας τα αριθμητικά δεδομένα κάθε καλοκαίρι που ευνοούν όχι μόνο τομείς, όπως η εστίαση και οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι οικοδομική δραστηριότητα με συνακόλουθη αύξηση των θέσεων εργασίας.  

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μπορεί να αποτελέσει ένα ευρύτερο πόλο αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης; 

Θεωρώ ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει την ικανότητα να αποτελέσει έναν ευρύτερο πόλο αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης, έχοντας διοικητική και οικονομική αυτονομία σε πεδία που αφορούν στον περιβαλλοντικό,  τον πολεοδομικό, τον ενεργειακό τομέα, εφόσον αυτό επιταχύνει τις διαδικασίες και παρακάμπτει γραφειοκρατικούς σκοπέλους. Ωστόσο, πρέπει να  τονίσω ότι πιστεύω πάρα πολύ στις συνέργειες και τις συνεργασίες τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Προσηλωμένοι στον στόχο μας

Ζητούμενο είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Πως θα γίνει αυτό στη πόλη σας; 

Καταρχάς, η πρωτοφανής πυρκαγιά του Αυγούστου και οι καταστροφικές για τον τόπο μας συνέπειες είναι ακόμη εδώ και θα χρειαστεί χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές. Είναι απαραίτητη η επιτάχυνση των ενεργειών για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να θωρακιστεί ο τόπος μας από ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας να καταστήσουμε την Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ενέργειες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, πάντα σε συνάρτηση με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ στα θέλω μας ανήκει επίσης η διαμόρφωσή της σε κέντρο καινοτομίας και κόμβο νεοφυών επιχειρήσεων.  

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024