Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάτε κατεψυγμένα θαλασσινά, είναι φθηνότερα - Πρεμιέρα για το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Φάτε κατεψυγμένα θαλασσινά, είναι φθηνότερα – Πρεμιέρα για το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Πρεμιέρα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» με χαλβά, κατεψυγμένα θαλασσινά και νηστίσιμες σαλάτες.

Ξεκινάει το «Καλάθι της Σαρακοστής» με τους καταναλωτές να είναι μουδιασμένη από την ακρίβεια που επικρατεί και να αναζητούν τρόπους ώστε το οικογενειακό τραπέζι να στηθεί χωρίς να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός του μήνα.

Με τις τιμές των θαλασσινών να είναι «αλμυρές» oι ιχθυοπώλες δεν κρύβουν ότι όσο πλησιάζει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι ότι το καλαμάρι πωλείται μέχρι και 10 ευρώ το κιλό, ενώ το χταπόδι ακόμη και 22 ευρώ το κιλό.

Το Καλάθι ξεκινάει από την Τετάρτη (04/12) και διαρκεί μέχρι τις 4 Μαΐου. Θα περιλαμβάνει πέρα από τα είδη που ήδη περιλαμβάνει το Καλάθι του Νοικοκυριού τα οποία είναι νηστίσιμα -όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά και κατεψυγμένα λαχανικά- χαλβά, κατεψυγμένα θαλασσινά και νηστίσιμες σαλάτες.

Διαφορές μεταξύ φρέσκων και κατεψυγμένων θαλασσινών

«Aκόμα μεγαλύτερη μείωση»

Έχοντας μια πρώτη εικόνα για το πως θα κινηθούν οι τιμές ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, πρόσθεσε (Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8) με νόημα: «Για τα κατεψυγμένα θαλασσινά, υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα στοιχεία. Θα δίνονται δύο κατηγορίες από κάθε σουπερμάρκετ για τη Σαρακοστή, τουλάχιστον δύο είδη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα κατεψυγμένα θαλασσινά βρίσκονται περίπου 4% φθηνότερα από ό,τι ήταν την ίδια εποχή. Ελπίζουμε ότι με το Καλάθι της Σαρακοστής θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση και αυτό μένει να το δούμε και στα στατιστικά στοιχεία τους επόμενους μήνες».

Την ίδια ώρα, οι ιχθυοπώλες της Βαρβακείου αγοράς ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να φτιάξουν και το δικό τους «καλάθι της Ψαραγοράς», στα πρότυπα της περσινής τους πρωτοβουλίας.

Ακριβότερος ο χαλβάς φέτος έως και 46,2%

Από τα άλλα παραδοσιακά εδέσματα η τιμή στον χαλβά παρουσιάζει αύξηση έως και 46,2%, ενώ η τιμή της ταραμοσαλάτας φέτος είναι αυξημένη κατά 97,7%  και της μελιτζανοσαλάτας κατά 122,6%. Όσον αφορά την τιμή της λαγάνας αναμένεται η αύξηση, αν υπάρξει, να μην ξεπεράσει το 5%.

Γενικά για την εφαρμογή των μέτρων για την πάταξη της ακρίβειας ο γενικός γραμματέας ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά στα καθαριστικά προϊόντα και στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, καθώς και στις βρεφικές πάνες έχουμε μείωση μεταξύ 15 και 20%. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, και επιβεβαιώνεται και απ’ την ηλεκτρονική παρακολούθηση ότι πράγματι τα στοιχεία τα οποία έχουν δηλωθεί είναι ειλικρινή. Έλεγχοι γίνονται διαρκώς, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν και έχουν συμμορφωθεί με το νόμο».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024