Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις νεκροί στη Γαλλία λόγω της καταιγίδας «Monica» - Συνολικά επτά αγνοούμενοι στη χώρα και την Ισπανία

Τέσσερις νεκροί στη Γαλλία λόγω της καταιγίδας «Monica» – Συνολικά επτά αγνοούμενοι στη χώρα και την Ισπανία

Σε δύο μέρες έριξε βροχή δύο μηνών, υπερχείλισαν τα ποτάμια και παρέσυραν τους οδηγούς - Σε «πορτοκαλί» συναγερμό οκτώ διαμερίσματα στα νοτιονατολικά

Νεκρούς και αγνοούμενος άφησε πίσω η κακοκαιρία Monica που επελαύνει στη Γαλλία, καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα εντοπίστηκαν σοροί ανθρώπων με τον τραγικό απολογισμό να ανέρχεται σε τέσσερις νεκρούς στα νοτιοανατολικά της χώρας, ενώ ακόμη τέσσερις αγνοούνται νοτιότερα, στην Ισπανία.

Ο απολογισμός από τις πλημμύρες στη νοτιοανατολική Γαλλία αυξήθηκε σήμερα σε τέσσερις νεκρούς, με την ανακάλυψη του πτώματος ενός άνδρα στα περίχωρα του χωριού Dions, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές (νομαρχία του νομού Gard).

Τρεις από αυτούς βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους αργά το απόγευμα της Κυριακής. Ακόμη ένας νεκρός βρέθηκε, σήμερα Δευτέρα, στην πόλη Dions, από ομάδες διάσωσης που αναπτύχθηκαν για τον εντοπισμό των αγνοούμενων με ομάδες σκύλων, drones, δύτες και πολλά ελικόπτερα.

Υπερχείλισαν τα ποτάμια και παρέσυραν οδηγούς

Σημειώθηκαν τρία διαφορετικά περιστατικά παράσυρσης οδηγών από ορμητικά νερά ποταμών που υπερχείλισαν από τη βροχή.

Νεκρός ο πατέρας, σώθηκε ο γιος

Στην πρώτη περίπτωση, το Σάββατο ένας 62χρονος οδηγός στην προσπάθειά του να διασχίσει γέφυρα στο χωριό Gagnières, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα μέλη της ομάδας διάσωσης να τον εντοπίσουν χωρίς τις αισθήσεις του την επόμενη μέρα. Σημειώνεται ότι στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος κατάφερε να βγει πριν τον παρασύρουν οι «χείμαρροι».

«Φούσκωσαν» τα ποτάμια στη νοτιοανατολική Γαλλία από την σφοδρή βροχόπτωση

Αγνοείται τριμελής οικογένεια, σώθηκε η μητέρα

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας πατέρας και τα δύο παιδιά του, ηλικίας 4 και 13 ετών, αγνοούνται καθώς παρασύρθηκαν ενώ διέσχιζαν γέφυρα κοντά στην πόλη Dions. Η οικογένεια παγιδεύτηκε εκεί από τις πλημμύρες. Η μητέρα, η οποία ήταν επίσης στο αυτοκίνητο, ήταν η μόνη που βρέθηκε από τους διασώστες, ενώ η τύχη των υπόλοιπων τριών μελών της οικογένειας αγνοείται.

Πνίγηκαν δύο γυναίκες που ταξίδευαν για Ισπανία

Στην τρίτη περίπτωση, τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά, άλλα δύο άτομα εξαφανίστηκαν στην πόλη Goudargues, διασχίζοντας και αυτοί γέφυρα. Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 47 και 50 ετών, πήγαιναν στην Ισπανία. Είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προτού διακοπεί η επικοινωνία. Όταν όμως έφτασαν στο σημείο ομάδες διάσωσης εντόπισαν τα άψυχα σώματά τους μέσα στο αυτοκίνητό τους, ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ η νομαρχία Gard.

Επιπλέον, η κακοκαιρία Monica είχε ως αποτέλεσμα και την εξαφάνιση ακόμη ενός ατόμου στο Ardèche. Πρόκειται για τον διαχειριστή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού στο Saint-Martin-de-Valamas, ο οποίος είχε πάει να ελέγξει την εγκατάστασή του, αλλά έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Σε νέα ενημέρωση της γαλικής εφημερίδας Liberation, ένα νέο πτώμα εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή του Goudargues, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τέσσερις και των αγνοούμενων σε τέσσερις ακόμη ανθρώπους.

Πορτοκαλί συναγερμός για την καταιγίδα Monica σε οκτώ διαμερίσματα της Γαλλίας

Το Gard και έξι άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της Γαλλίας τέθηκαν σε «πορτοκαλί συναγερμό» το Σάββατο μετά την ενημέρωση του Météo-France για επεισόδιο με πολύ έντονες βροχοπτώσεις που επρόκειτο να έφερνα η καταιγίδα Monica που σάρωσε ένα μεγάλο τμήμα της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Το πορτοκαλί επίπεδο είναι το τρίτο στην κλίμακα των τεσσάρων και καλεί το κοινό να είναι σε «εγρήγορση», λόγω «επερχόμενων επικίνδυνων φαινομένων», ενώ σε αυτή την περίπτση οι Αρχές συνιστούν την αποφυγή ταξιδιών στους πολίτες, αλλά και να μην πληδιάζουν σε υδάτινα ρέματα.

Οκτώ γαλλικά διαμερίσματα παραμένουν σε «πορτοκαλί» συναγερμό για πλημμύρες έως ότου υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Ardèche, Bouches-du-Rhône, Gard, Var, Charente-Maritime, Gironde, Pyrénées-Atlantiques και Yonne.

Αγνοούμενοι και στην Ισπανία – Έρευνες για τρία άτομα σε Κανάρια Νησιά και Βαρκελώνη

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία, τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα κύματα και αγνοείται η τύχη τους, με τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για να τους βρουν, όπως ανακοινώθηκε.

Σε Κανάρια Νησιά και Βαρκελώνη οι αγνοούμενοοι

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης, δύο από τους τρεις αγνοουμένους είναι ανήλικοι. Παρασύρθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ενώ ψάρευαν σε παραλία της νήσου Μεγάλη Κανάρια.

Ο τρίτος αγνοούμενος παρασύρθηκε προχθές, Σάββατο, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Βαρκελώνης. Οι αρχές είχαν εκδώσει την ημέρα εκείνη προειδοποίηση εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατούσε λόγω της καταιγίδας Monica, με κύματα που έφταναν σε ύψος τα 2,5 μέτρα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024