Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μια γυναίκα αύξησε την περιουσία της καλλιεργώντας λαχανικά στον κήπο της

Πώς μια γυναίκα αύξησε την περιουσία της καλλιεργώντας λαχανικά στον κήπο της

Μέσα από το χόμπι της βγάζει χρήματα.

Μια γυναίκα από το Μάντσεστερ κατάφερε να αυξήσει την περιουσία της μέσα από έξυπνες κινήσεις. Η 41χρονη μητέρα εξοικονομήσει χιλιάδες λίρες το χρόνο κάνοντας απλά το χόμπι της παρέα με την κόρη της.

Πριν από τρία χρόνια μάνα και κάρη άρχισαν να καλλιεργούν στον κήπο τους τα δικά τους λαχανικά, την περιόδο που είχαν οικονομικές δυσκολίες.

Η Shelley Ward είπε στη Sun: «Τώρα καλλιεργώ μια μεγάλη μερίδα λαχανικών και έχω το δικό μου φαγητό. Γεμίζω περίπου το 50% του κήπου μου με σπόρους και λαχανικά. Πιστεύω ότι αυτό μου εξοικονομεί περισσότερα από 600£ ετησίως».

Από την πλευρά της, η 22χρονη δήλωσε: «Η μαμά είναι μια φανταστική κηπουρός, όταν έιμασταν δύσκολα οικονομικά δώσαμε μια ευκαρία στα λαχανικά του κήπου». Μάνα και κόρη δηλώνουν ότι είναι εύκολο να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την κηπουρική. «Χρειάζεσαι μόνο μερικούς σπόρους και κάπου για να τους καλλιεργήσεις», είπε η Shelley.

«Πήρα μερικά κουτιά από το eBay για 12£ και τα χρησιμοποίησα για να φτιάξω υπερυψωμένα κρεβάτια. Στη συνέχεια, η μαμά με βοήθησε με γλάστρες και κομπόστ». Από την αρχή του χρόνου, η Shelley καλλιεργεί 14 διαφορετικά λαχανικά. Κυρίως φυτεύει ντομάτες και πατάτες που είναι χρήσιμα στην κουζίνα.

Αύξησαν την περιουσία τους

Οι ποσότητα είναι τόσο μεγάλη που καταλήγουν να τα δωρίζουν σε φίλους και συγγενείς. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούν χρήματα στον τραπεζικό λογαρισμό, αφού αποφεύγουν τις επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ.

Το καλοκαίρι, η Shelley υπολογίζει ότι εξοικονομεί περίπου 50£ την εβδομάδα στον λογαριασμό της για φαγητό.  «Καθώς είμαι βίγκαν, τείνω να αγοράζω απλώς φασόλια, όσπρια και ρύζι για να τα συνδυάσω με τα ντόπια λαχανικά μου», είπε.

«Η κόρη μου είναι εξαιρετική μαγείρισσα, οπότε συνήθως αφήνω τη συνταγή σε αυτήν. Λατρεύει τα βότανα και τα μπαχαρικά, γι’ αυτό φύτεψα πολλά περισσότερα φέτος».

Οι δυσκολίες

Το δύσκολο κομμάτι, σύμφωνα με τον Shelley, είναι η διαχείριση πολλών εργασιών σε διαφορετικά φυτά, καθώς το καθένα χρειάζεται συγκεκριμένες συνθήκες για να ευδοκιμήσει. «Τείνω να επικεντρώνομαι σε ταχέως αναπτυσσόμενα συνδετικά υψηλής απόδοσης που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο», είπε η 22χρονη.

Σύμφωνα με τη Shelley, στις αρχές της άνοιξης, ξοδεύει περίπου μία ώρα την ημέρα στην κηπουρική. «Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά το βρίσκω θεραπευτικό», πρόσθεσε.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024