Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Νέας Αριστεράς στο Σύνταγμα για την ομοτρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση Νέας Αριστεράς στο Σύνταγμα για την ομοτρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

«Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος! Η κοινωνία θα προχωρήσει!», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε η Νέα Αριστερά

Παρέμβαση της Νέας Αριστεράς για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, την ομοτρανσφοβική επίθεση και τη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης που ακολούθησε, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η Νέα Αριστερά καλεί στο μετρό του Συντάγματος, στις 17:30. «Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος! Η κοινωνία θα προχωρήσει!», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσε.

«Μεταφέρουμε τη μάχη αυτή -μάχη που αφορά τη Δημοκρατία- σε κάθε σημείο της χώρας»

Ακολούθως προσθέτει πως «στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες είδαμε τις δυο όψεις της ελληνικής πραγματικότητας. Την απρόκλητη επίθεση ενός όχλου σε δυο τρανς άτομα. Τη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης και υπεράσπισης του δικαιώματος όλων στην ασφάλεια και στον σεβασμό».

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει πως «μεταφέρουμε τη μάχη αυτή -μάχη που αφορά τη Δημοκρατία- σε κάθε σημείο της χώρας. Ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία, τον ρατσισμό. Για μια κοινωνία με δικαιώματα και ελευθερία για όλ@».

Χαρίτσης για επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Στο κενό η προσπάθεια των παρακρατικών

Σε ανάρτησή του για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει πως «η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους είναι η έμπρακτη απάντηση της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία και στη μισαλλοδοξία. Είναι μια συγκέντρωση αλληλεγγύης και ελπίδας. Υπεράσπισης της δημοκρατίας μας. Υπεράσπισης του δικαιώματος όλων των ατόμων στην ασφάλεια και στο σεβασμό. Η προσπάθεια μιας παρακρατικής συμμορίας να διαλύσει τη συγκέντρωση έπεσε στο κενό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Κάθε τους εμφάνιση υπογραμμίζει την ιδιόμορφη ανοχή της αστυνομίας, τη λογική του δίκιου του ισχυρού και το βαθύτερο πρόβλημα της διείσδυσης της Ακροδεξιάς στο χώρο της νεολαίας. Να πάρουν άμεσα θέση τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές/τριες της Θεσσαλονικης. Να στηρίξουμε τις συγκεντρώσεις που ζητούν δικαιοσύνη. Να ορθώσουμε μέτωπο στον φασισμό. Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος. Δεν θα φοβηθούμε».

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024