Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν την επίθεση κατά Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν την επίθεση κατά Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη

«Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία» - «Ανησυχητική η επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών»

Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε σήμερα (10/3) φραστική επίθεση από αγνώστους έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, ενώ ο αστυνομικός που τον συνόδευε χτυπήθηκε με κράνος στο κεφάλι και του αφαίρεσαν το πηλήκιο.

Το γεγονός αυτό ώθησε τον Νίκο Ανδρουλάκη να χαρακτηρίσει απολύτως καταδικαστέα «τα αποψινά επεισόδια κουκουλοφόρων» τόσο «κατά διαδηλωτών» στην πορεία που είχε οργανωθεί κατά της ομοφοβίας όσο και κατά «του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελάκη» υπενθυμίζοντας πως αποτελούν «συνέχεια της χθεσινής επίθεσης σε δύο πολίτες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

«Ανησυχητική η επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών»

Όπως επίσης υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «είναι ανησυχητική η επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών», τη στιγμή που «η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαρέγκλιτες δημοκρατικές αρχές».

«Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία»

«Εκφράζουμε την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μας για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τον τραυματισμό αστυνομικού. Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε σε ανάρτησή του: «Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους είναι η έμπρακτη απάντηση της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία και στη μισαλλοδοξία. Είναι μια συγκέντρωση αλληλεγγύης και ελπίδας. Υπεράσπισης της δημοκρατίας μας. Υπεράσπισης του δικαιώματος όλων των ατόμων στην ασφάλεια και στο σεβασμό.

Η προσπάθεια μιας παρακρατικής συμμορίας να διαλύσει τη συγκέντρωση έπεσε στο κενό».

«Να πάρουν άμεσα θέση τα πολιτικά κόμματα»
«Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Κάθε τους εμφάνιση υπογραμμίζει την ιδιόμορφη ανοχή της αστυνομίας, τη λογική του δίκιου του ισχυρού και το βαθύτερο πρόβλημα της διείσδυσης της Ακροδεξιάς στο χώρο της νεολαίας.

Να πάρουν άμεσα θέση τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές/τριες της Θεσσαλονικης. Να στηρίξουμε τις συγκεντρώσεις που ζητούν δικαιοσύνη. Να ορθώσουμε μέτωπο στον φασισμό.
Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος. Δεν θα φοβηθούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024