Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη in: H ΕΛ.ΑΣ άρχισε νέο κύκλο «φιλικών συζητήσεων» με μέλη της ελληνικής μαφίας

Αποκάλυψη in: H ΕΛ.ΑΣ άρχισε νέο κύκλο «φιλικών συζητήσεων» με μέλη της ελληνικής μαφίας

Κινήσεις για να σταματήσουν οι επιθέσεις μελών του οργανωμένου εγκλήματος όπως σε Καλλιθέα και Πειραιά.

Νέο κύκλο «φιλικών ανακρίσεων» και συζητήσεων με ποινικούς εντός κι εκτός φυλακής έχει ξεκινήσει –όπως αποκαλύπτει το in- η ΕΛ.ΑΣ την ίδια ώρα που προκαλεί ανησυχία ο νέος κύκλος καταστροφικών βομβιστικών επιθέσεων με στόχους το πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά και στην κάβα στην Καλλιθέα.

Με βασικό σενάριο των αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ότι οι δύο αυτές εγκληματικές ενέργειες συνδέονται μεταξύ τους και η δεύτερη αποτελεί αντίποινα της πρώτης, σύμφωνα με τις αναγωγές και τις ερμηνείες μελών της ελληνικής μαφίας.

Με κύρια εκδοχή ότι οι βομβιστές του πρατηρίου που φέρεται να ανήκει σε γνωστό Έλληνα ποινικό που έχει κατηγορηθεί για εκβιάσεις ήθελαν να εκδικηθούν την πρόσφατη αποκάλυψη κυκλώματος νόθευσης καυσίμων, στο οποίο συμμετείχαν «αντίπαλοι» του στο χώρο του λαθρεμπορίου βενζίνης.

Καθώς κι ότι το κατάστημα διανομής ποτών στην Καλλιθέα ανήκε σε ιδιώτη που είχε στενές επαφές με άλλον ποινικό που έχει εχθρικές σχέσεις με τον άτυπο ιδιοκτήτη του προαναφερόμενου πρατηρίου καυσίμων. Με κύριο φόβο ότι οι συγκεκριμένες εκατέρωθεν επιθέσεις μπορεί να συνεχισθούν ενώ υπάρχει ο φόβος για νέα «συμβόλαια θανάτου».

«Φιλικές» συζητήσεις

Οι προσκλήσεις στην ΓΑΔΑ -κυρίως στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής- μελών του «οργανωμένου εγκλήματος» με βάση κεντρικές αποφάσεις κα με γνώση της ηγεσίας της λεωφόρου Κατεχάκη κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου να περιορισθεί ο εξοντωτικός πόλεμος των κυκλωμάτων που σχετίζονται με την προστασία των νυκτερινών κέντρων, αλλά και το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Κι αυτό ύστερα από την διαπίστωση ότι 2-3 Ελληνες ποινικοί που δολοφονήθηκαν τη τελευταία διετία είχαν στοχευθεί από την «ρωσική μαφία» που ήθελε να επεκτείνει την δράση της στο λαθρεμπόριο τσιγάρων κι όχι από Έλληνες νονούς, όπως είχαν την ψευδαίσθηση μέλη της επονομαζόμενης «greek mafia».

Με κύριο ζητούμενο αυτών των συναντήσεων να αντιληφθούν οι αστυνομικοί τι συμβαίνει στα ενδότερα του ποινικού χώρου αλλά και να υπάρξει ένα δείγμα «αστυνομικής επιτήρησης» στο χώρο των πάσης μορφής κυκλωμάτων.

Σε «φιλικές» …συζητήσεις σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ είχαν κληθεί 7-8 ποινικοί και το φθινοπώρο του 2022 όταν υπήρχε και το πρόγραμμα επιτήρησης τους «Σκιές» των αρχών ασφαλείας. Ορισμένοι εξ αυτών των «προσκεκλημένων» της ΕΛ.ΑΣ έχουν μνημονευθεί στον φάκελο της διαλεύκανσης από την ΕΛ.ΑΣ της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ, ενώ 2-3 από αυτούς δολοφονήθηκαν το τελευταίο 10μηνο, πιθανόν από μέλη της «ρωσικής μαφίας».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024